Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανήλικοι ληστές μιμούνταν ηθοποιούς αστυνομικής ταινίας!

Διέπρατταν ληστείες μιμούμενοι ηθοποιούς αστυνομικής ταινίας. Αυτό αποκάλυψαν οι τέσσερις 15χρονοι που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, κατηγορούμενοι για δέκα ληστείες σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών.


Οι ανήλικοι, που ήταν συμμαθητές, εξέπληξαν ακόμη και τις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης στις απολογίες τους, μετά τις οποίες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. «Είδαμε ότι σε μία αστυνομική ταινία οι ληστές με τις κουκούλες δεν συλλαμβάνονταν και συνέχιζαν ανενόχλητοι» ισχυρίστηκαν.

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν πίστευε ότι κάποτε θα συλληφθούν, παραδέχθηκε ότι περίμενε να συμβεί αυτό, «αλλά δεν πίστευα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα», όπως είπε.

Οι 15χρονοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Σταυρούπολης, ύστερα από έρευνα για ληστείες που διέπρατταν όλο το καλοκαίρι στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Μεταξύ τους ένας αλβανικής καταγωγής και ένας ομογενής, όλοι τους όμως παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι ανήλικοι φορούσαν κουκούλες, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, και κυρίως χρησιμοποιούσαν ένα πλαστικό πιστόλι, για να απειλούν τα θύματά τους. Αφοπλιστικός ήταν στην απολογία του ένας εκ των 15χρονων για την αγορά ενός κανονικού όπλου, το οποίο κατασχέθηκε από την αστυνομία. «Ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου κατάλαβε ότι το όπλο που είχαμε ήταν ψεύτικο και τότε αγοράσαμε ένα κανονικό» αποκάλυψε.

Η παραδοχή αυτή προκάλεσε έντονο προβληματισμό σε δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες επεσήμαναν την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι 15χρονοι στη διάπραξη ληστειών, χωρίς το παρελθόν τους να συνδέεται με τέτοιες πράξεις.

Η δράση των ανηλίκων είχε εντείνει τα μέτρα ασφαλείας σε γειτονιές των δυτικών συνοικιών, καθώς οι επιθέσεις τους ήταν συνεχείς από τον περασμένο Ιούνιο. Ενδεικτικό είναι ότι η αστυνομία κατέγραψε δέκα τετελεσμένες ληστείες σε περίπτερα και ψιλικά αλλά και τρεις απόπειρες σε παρόμοια καταστήματα, όπως και σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκτός από τα παιδιά, την ίδια ημέρα συνελήφθησαν και έξι γονείς τους, εις βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου