Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Γιατροί του Κόσμου: "Αύξηση του δείκτη θνησιμότητας και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα"

"Το 30% των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία των Ιατρών του Κόσμου, προσφεύγει σε ιατρείο μη κυβερνητικής οργάνωσης, ενώ πριν τη κρίση το ποσοστό ήταν 3-4%. Σε διαφορετικές έρευνες έχει βρεθεί ότι αύξηση της ανεργίας κατά 1% συνδέεται με παράλληλη αύξηση των αυτοκτονιών κατά 0,79% καθώς και αύξηση στο δείκτη θνησιμότητας κατά 2,18", τόνισε ο συνταγματάρχης γενικός αρχίατρος Γιώργος Γκούβας, επικαλούμενος στοιχεία που
θα παρουσιαστούν στο 24ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων οι εργασίες του οποίου αρχίζουν στις 18 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και συμπλήρωσε:
«Επίσης έχει παρατηρηθεί μείωση σε υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως οδοντιατρική περίθαλψη ή προληπτική ιατρική. Μελέτες δείχνουν ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 υπήρξε συνολική αύξηση στις εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία κατά 32% σε σχέση με το 2009, και αντίστοιχη μείωση 25-30% στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Καταγράφηκε 52% αύξηση στις μολύνσεις από AIDS το 2011 σε σχέση με το 2010, κυρίως μεταξύ χρηστών τοξικών ουσιών και λόγω αύξησης της πορνείας συνδυαζόμενης με την αυξανόμενη μη χρήση προφυλάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου