Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες» λένε 112 Ιταλοί καλλιτέχνες

Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

«Πολιτιστικές Ρίζες, 2012» έργο του Sergio Dagradi  
Τα έργα 112 Ιταλών εικαστικών, δωρεά σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη μέσα από την έκθεση «Siamo tutti Greci - Είμαστε όλοι Έλληνες» που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου ώς τις 11 Νοεμβρίου (Κτήριο Οδού Πειραιώς).
Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες από όλη την ιταλική επικράτεια. Μερικοί επέλεξαν να δωρίσουν κάποιο προϋπάρχον έργο τους, ενώ άλλοι προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα νέο έργο, ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση.

Με τη δωρεά των έργων τους, οι Ιταλοί εικαστικοί θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και την αναγνώριση της κοινής ιστορικής-πολιτιστικής μνήμης που συνδέει τους δύο λαούς∙ δύο λαούς της Μεσογείου που καθόρισαν την ουσιαστική δομή της Ευρώπης -φιλοσοφική, πολιτική, αισθητική- και συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορική μνήμη των κατοίκων όλης της ηπείρου.

Τα έργα θα διατίθενται στο κοινό προς πώληση (έναντι 400 ευρώ το καθένα) τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο και μετά τη λήξη της μέσω του Πωλητηρίου του κτηρίου στην οδό Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του Μουσείου Μπενάκη «Δίνουμε μαζί τον παλμό». 

Στα εγκαίνια της έκθεσης (25/10, ώρα 20:00) θα πραγματοποιηθεί και Σιωπηρή Δημοπρασία, που θα λήξει στις 21:30 της ίδιας ημέρας.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου