Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πεολειχίας με τη Χρυσή Αυγή (και όπου βγη)!


Δημήτρης Ρομποτής D.R.

Κάποια, ελαφρά ευτυχώς, περιπέτεια υγείας δεν μου επέτρεψε την καθημερινή επικοινωνία μέσω τούτου του πονήματος – τρόπος του λέγειν, δηλαδή, διότι αν μιλάμε για πονήματα πέτρες στα νεφρά, σας λέει κάτι; - η επικαιρότης όμως δεν σταματά, αν αντιθέσει με την Ελλάδα η οποία κατά το γνωστόν εμβατήριον «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη ...λόξα τραβά»!Οι ειδήσεις τρέχουν και στο διάβα τους παρασύρουν τους πάντες και ....
τα πάντα, ενίοτε δε, διασύρουν κιόλας. Διότι περί διασυρμού πρόκειται όλος αυτός ο θόρυβος με αφορμή το ανέβασμα της θεατρικής παραστάσεως «Corpus Cristi» («Σώμα Χριστού» στα Λατινικά) εντός αθηναϊκής σκηνής. Και λέω εντός, διότι η πραγματική παράστασις τελικά εδώθη εκτός και όχι μόνο επί τα αυτά. Ομάδες αφιονισμένων ιδεολογικά «πιστών» συνωδά ψυχολογικώς καταπονημένων – και καθόλα επικίνδυνων – Χρυσαυγιτών προσπάθησαν να ματαιώσουν την παράσταση και να εμποδίσουν αυτούς που θα ήθελαν να τη δουν.

Κατά αρχάς, να επισημάνω την ηλιθιότητα των «πιστών» από στρατηγικής πλευράς, διότι αν δεν είχαν κάνει όλον αυτόν τον θόρυβο, το έργο θα πέρναγε σχετικά απαρατήρητο, όπως και τον περασμένο Ιούνιο όταν ανέβηκε για πρώτη φορά. Επιπλέον, Η διεστραμμένη μου φαντασία δεν θα εξαιρούσε ούτε την πιθανότητα μπαχξισίου από πλευράς διοργανωτών σε κάποιες από αυτές τις «εκκλησιαστικές» οργανώσεις προκειμένου να κάνουν όλον αυτόν τον σαματά μήπως και κόψουν κανένα εισιτήριο. Εγώ αυτό θα έκανα. Είπαμε όμως, εγώ είμαι διεστραμμένος, δεν σημαίνει ότι θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο οι θιασάρχαι, οι οποίοι δεν έχουν καν τη στοιχειώδη ευφυία να εκμεταλλευτούν τους ευνουχισμένους πνευματικά «ενάρετους», όπως κάνει με τόση επιτυχία η Χρυσή Αυγή! Οι τελευταίοι, μή έχοντας στην ουσία ιερό και όσιο (αυτό είναι η πεμπτουσία του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα») αν και μαζόχες αρχαιοελληνιστές, αποκρυφιστές, έως εωσφορίζοντες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσεταιριστούν τους άρρωστους (το αντίθετο του εύρωστος) του παραεκκλησιαστικού χουλιγκανισμού, προκειμένου να πείσουν για το πόσο σέβονται την εθνική και θρησκευτική ευαισθησία του κοσμάκη. Το ότι η Ορθοδοξία είναι ο Δούρειος Ιππος του Εβραϊσμού για να καταστρέψη τον Ελληνισμό, όπως τον εννοεί ο τευτονικής εμπνεύσεως αποκρυφισμός τους, ελάχιστα μετράει, εφόσον εξυπηρετείται το μεγαλύτερο σχέδιο: αυτό της άλωσης της πατρίδας εκ των έσω (στην ίδια περίπου συνομοταξία εντάσσονται και τα απομεινάρια του πάλαι ποτέ «Εσωτερικού» που στοιχειοθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ).

Και καλά, οι Χρυσαυγίτες να έχουν λυσσάξει με το «Κόρπους Κρίστι» μπορώ να το καταλάβω, χώρια που με τη μαλακία που τους δέρνει μπορεί να κατάλαβαν «Αφρικα Κορπς» του Ρόμελ, ή τίποτα παρόμοιο. Οι «Χριστιανοί» όμως; Αυτοί τα χαζοχαρούμενα, αποβλακωμένα ζωντόβολα που σέρνουν από τη μύτη διάφοροι «χαρισματικοί» γέροντες και νιοι για να τους ξεζουμίζουν αναλόγως ή να βγάζουν τα δικά τους άρρωστα ποθημένα, τί παριστάνουν πλάι πλάι με τους Χρυσαυγίτες; Και η Ιερά Σύνοδος, ο τοπικός επίσκοπος, γιατί δεν μπήκαν μπροστά να τους μαζέψουν ή να ξεκαθαρίσουν ότι η επίσημη Εκκλησία τουλάχιστον, δεν τάσσεται με διωγμούς θεατρικών έργων! Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι πνευματικοί κανίβαλοι που το παίζουν προστάτες της θρησκείας πρωτοστατούν και στις αντιδράσεις για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Γιατί άραγε; Εχουν κατά αρχάς τόσα κοινά με ό,τι χειρότερο υπάρχει εντός του μουσουλμανικού κόσμου που θα έπρεπε να συνεργάζωνται κιόλας, όπως κάνει η Χρυσή Αυγή μαζί τους. Κι’ύστερα λέμε πόσο καθυστερημένοι είναι οι Αγιατοβλάχ που κάθε τόσο εκδίδουν φάτουες (επικήρυξη για εκτέλεση «απίστου» έναντι χρηματικής αμοιβής, παρακαλώ) ή όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που τα κάνουν Γης Μαδιάμ κάθε φορά που αισθάνονται ότι κάποιος τους προσβάλει τη θρησκεία, ακόμη και σε χώρες όπου υπάρχει ελευθερία έκφρασης και σε τελική ανάλυση οι κάτοικοί τους δεν έχουν μάθει ούτε έχουν λόγο να μάθουν να σέβωνται κάτι που για έναν Σαουδάραβα είνα ιερό! Τη λόξα λοιπόν αυτών των ημιαγρίων ζήλεψαν οι Ελληνες «Ορθόδοξοι» ημιάγριοι, ξεσπώντας σε μία θεατρική παράσταση και έχοντας δίπλα αυτούς που τους σιχαίνονται όσο κανείς άλλος: τους Χρυσαυγίτες!

Και επειδή είπα πριν πού είναι η Ιερά Σύνοδος ή κάποιος επίσκοπος, διότι από’κεί ξεκινάει το πρόβλημα κι’όχι από τους απλοϊκούς τενεκέδες που κάνουν θόρυβο στα πεζοδρόμια, δεν έχασε την ευκαιρία ο Μητροπολίτης ...Πεολειχίας, συγγνώμη, Πειραιώς, ήθελα να πω, κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφική πληροφορία, υπέβαλε μήνυση κατά της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» για «κακόβουλη βλασφημία», συνοδευόμενος από πέντε (όσους και το φάσκελο που του αρμόζει) βουλευτάς της Χρυσής Αυγής! Τελικά, αυτός ο άνθρωπος το έχει δεΙ τόσο δημαγωγός που πετιέται σαν ...πέος από βρακί! Τις προάλλες όταν ο Μεϊμαράκης προκάλεσε τον Παυλόπουλο εις πεοθηλασμόν εντός του Κυνωβουλίου (ή σκυλάδικου, διότι έτσι έχει καταντήσει), ο Σεραφείμ έσπευσε να εκδώση πραγματεία για τους κινδύνους της πεολειχίας (σου λέει μην το πάρη σοβαρά ο Παυλόπουλος και το κάνει, αφού για όλα είναι ικανός προκειμένου να ανέλθη ιεραρχικώς)! Κι’αυτό ας πούμε ότι ήταν θέμα υγείας, σαν επιδημεία σαλμονέλας, ξέρω’γώ, και ήθελε να προστατέψη τον κόσμο. Αλλά ως προς τη θεατρική παράσταση, τί δουλειά είχε να πάη για μήνυση αφενός και με τους βαρεμένους της Χρυσής Αυγής αφ’ετέρου; Και τί άλλη απόδειξη χρειάζεται η Ιερά Σύνοδος για να τον μαζέψη και να τον στείλη σε κανένα Μοναστήρι να ξεμαγαρίση ο τόπος;

Για να μην είμαστε άδικοι, πάντα υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Μητροπολίτης Σιάτιστας Παύλος. «Η Χρυσή Αυγή στην πραγματικότητα είναι ‘μαύρη νύκτα’. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι ‘χριστιανοί αγωνιστές’ ταυτίστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η ‘Χρυσή Αυγή’ τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών... Κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα χριστιανού, και πολύ περισσότερο ιερωμένου, προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. Σημείωσε ακόμη ότι η Πίστη (που σημαίνει «εμπιστοσύνη» στην ελληνική γλώσσα κι’όχι μαγεία ή αποκρυφισμούς) δεν κινδυνεύει από μια θεατρική παράσταση, αλλά «από την εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής των χριστιανών, που αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη με το λιντσάρισμα των απίστων. Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό ή κάνω λάθος; Η απάντηση στη βλασφημία και τον χλευασμό της πίστης είναι η αναπλήρωση της πτώσεως των ταλαίπωρων χλευαστών με το περίσσευμα της δικής μας αγάπης και του δικού μας αγιασμού».

Ευτυχώς που βγήκε ο Παύλος και μίλησε, να υπάρχη έστω η φωνή του ως μαρτυρία υγείας στις αρρωστημένες μέρες που ζει η Ελλάδα και ο κόσμος. Ας ελπίσωμε ότι θα βρη τη δύναμη να μιλάη περισσότερο και δυνατότερα, διότι στην παρούσα κρίση ο λαϊκισμός είναι πιο επικίνδυνος κι'απ'αυτήν ακόμη την οικονομική κατάρρευση. Μια κοινωνία συνέρχεται από τη χρεοκοπία, όχι όμως κι'από τη νοοτροπία που μπολιάζει ο λαϊκισμός, η οποία δεν αφήνει περιθώρια ανάκαμψης αφού αυτοσυντηρείται από τη μιζέρια, όπως και η μελαγχολία (ντιπρέσιον). Αν κάπου μπορεί πραγματικά η σύγχρονη Ορθόδοξη Εκκλησία να παίξη ρόλο στη σημερινή Ελλάδα, δεν είναι με τη διανομή συσσιτίων και τις άλλες «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες, αλλά με την εκφορά ενός ριζοσπαστικού λόγου που θα ιχνηλατή την αλήθεια σε όλη την προκλητική γύμνεια της, ακόμη κι’αν αυτό σημάνη το δικό της (της Εκκλησίας) τέλος, όπως την ξέρουμε ως σήμερα.

ΥΓ: Κάπου πήρε το αυτί μου ότι ο καθαιρεθείς πρώην πατριαρχικός Μητροπολίτης Τυάνων, κ.κ. Παϊσιος, αφού ξαπόστασε λίγο εν Αθήναις, τραβά προς τη ...λόξα εκ νέου, φερόμενος να έχη ανοίξη μοναστήρι με ήδη μία εικόνα να κλαίη, κάποιοι δε «οπαδοί» του εν Αστορία, έχουν αρχίσει και το σχετικό «φάντρέιζερ». Δεν θα με εκπλήξη αν η είδηση είναι καθόλα αληθινή, έχω δει από πρώτο χέρι την ηλιθιότητα των «πιστών» του, αλλά και πολλών αρρώστων που ακολουθούν άλλους «γέροντες». Το ερώτημα και πάλι είναι τί κάνει η εδώ Αρχιεπισκοπή τόσα χρόνια, γιατί ανέχεται αυτή την εν πολλοίς ανεξέλεγκτη κατάσταση, και αναφορικά με τον Παϊσιο γιατί τον Πατριαρχείο δεν δημοσιοποίησε ποτέ τους λόγους για τους οποίους τον καθαίρεσε ...

πηγή:http://ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου