Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

"Εξπρές ξήλωμα" των προϊσταμένων Εφοριών-ΣΔΟΕ και Τελωνείων



Με διαδικασίες-εξπρές «ξηλώνει» το υπουργείο Οικονομικών τους προϊστάμενους, υποδιευθυντές και διευθυντές Εφοριών, ΣΔΟΕ, Τελωνείων και Ελεγκτικών Κέντρων σε όλη τη χώρα, όπως ορίζει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
Η εφαρμογή της τροπολογίας, που αναμένεται να προκαλέσει αναβρασμό στον κλάδο θα γίνει μετά τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στην τροπολογία αναφέρεται επίσης ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, δηλαδή η θητεία τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Στην προτεινόμενη ρύθμιση αναφέρεται ρητά ότι η απόφαση τοποθέτησης προϊσταμένων «καθορίζει τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για κάθε οργανική μονάδα ανά τρίμηνο» (σ.σ. θα γίνεται έλεγχος ανά τρίμηνο για τον βαθμό επίτευξης των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων) ώστε η απόφαση «πρόωρης» λήξεως της θητείας προϊσταμένων να λαμβάνεται με «κύριο κριτήριο» την επίτευξη των τριμηνιαίων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της οργανικής μονάδας.

Με την ίδια τροπολογία επιταχύνεται η διαδικασία επιλογής των Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού κατόπιν συνέντευξης. Προβλέπεται δε η απλούστευση της διαδικασίας για την επιλογή υπαλλήλων με τουλάχιστον διετή προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα, ήτοι αν υπάρχει διετής εμπειρία δεν χρειάζεται συνέντευξη. Και αυτοί οι ελεγκτές θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.

Με το νέο σχέδιο «εκκαθάρισης» και ανασύστασης του προσωπικού που στελεχώνει εφορίες, τελωνεία, ΣΔΟΕ κλπ. επιβάλλεται επί της ουσίας η ακύρωση των «συμβολαίων αποδοτικότητας», που όφειλαν να υπογράψουν.

Διαβάστε το εδάφιο της τροπολογίας που αναφέρεται στη λήξη της θητείας προϊσταμένων, υποδιευθυντών και διευθυντών Εφοριών, ΣΔΟΕ, Τελωνείων και Ελεγκτικών Κέντρων (πατήστε πάνω στα έγγραφα για μεγέθυνση):


  


Παράταση μίας ημέρας για τις ΔΟΥ που κλείνουν

Όσον αφορά τις εφορίες που κλείνουν και μεταφέρονται, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, παρατείνονται για μία ημέρα οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουν τη Δευτέρα.

Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται κατά μία εργάσιμη μέρα.

Για την αποφυγή προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως σημειώνει το υπουργείο, πρέπει να αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, σε εμφανή σημεία του κτιρίου στέγασης της Υπηρεσίας, προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι για τη μη πραγματοποίηση συναλλαγών, κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, για τον λόγο στον οποίο οφείλεται αυτή, καθώς και για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου