Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στις μάχες με το ΡΚΚ



Την επομένη των δηλώσεων του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν περί μαζικής επίθεσης του ΡΚΚ στην Τουρκία σε περίπτωση που η Τουρκία εσβάλει στην Συρία, το ΡΚΚ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίθεση με βαρέα όπλα σε φυλάκια του τουρκικού Στρατού στην πόλη Çukurca με αποτέλεσμα των θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο!
Η επίθεση έγινε ταυτοχρόνως και στα τρία φυλάκια με όλμους των 88 χλστ. και ρουκέτες RPG-7 και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τους Τούρκους. Περιγράφεται μία περίπτωση περιμετρικής θέσης επιτήρησης με δύο στρατιώτες οι οποίοι δέχθηκαν απ'ευθείας βολή από ένα RPG-& και βέβαια σκοτώθηκαν και οι δύο.
Η βελτίωση των τρόπων επίθεσης τυ ΡΚΚ με ταυτόχρονη χρήση, τόσο όπλων βαλλιστικής (όλμων) όσο και ευθυτενούς (RPG-7) τροχιάς, συνιστά νέα μέθοδο για το ΡΚΚ, όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιούν βλήματα στα RPG-7 κατά προσωπικού που μέχρι σήμερα δεν είχε στην διάθεσή του το ΡΚΚ.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση δίωξης των ανταρτών με αερομεραφερόμενες δυνάμεις, αλλά και την συμμετοχή δύο επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-W Super Cobra, αλλά δεν κατέληξε πουθενά.

Χθες σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα ο ηγέτης των Κούρδων Μ. Καραγιλάν δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες των Κούρδων είναι κοινές σε Τουρκία και Συρία και "Θα κάνουν ότι μπορούν για να τις πραγματοποιήσουν. Αν ο τουρκικός στρατός επιτεθεί στους Κούρδους ή σε φορείς που τους εκφράζουν (σ.σ. εννοεί το συριακό καθεστώς) θα πραγματοποιήσουμε βίαιη απάντηση στην τουρκική επικράτεια", δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε από κρησφύγετο του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στο Şemdinli Χακάρι, Γιουκσέκοβα, και Çukurca, σκοτώθηκαν 25 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της κοιλάδας Καζάν στις 14 Οκτωβρίου  και με τους τρεις σημερινούς, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 28, δηλαδή μια ολόκληρη διμοιρία.
πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου