Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μεσσήνιος ο εγκέφαλος της σπείρας απαγωγέων


Προφυλακιστέοι οι έξι από τους επτά απαγωγείς του 26χρονου


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι από τους επτά απαγωγείς του 26χρονου Μάριου- Παρασκευά Παπαγεωργίου. Ελεύθερη αφέθηκε μόνο η Ευγενία Ταμπακάκη.
Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 
Σημειώνεται ότι σε βάρος και των επτά απαγωγέων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής, β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής. 
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης εκ μέρους τους ομοειδών πράξεων.

Πρόκειται για τους:

Μιχελάκο Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία (σ.σ. θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας):





Κορέντιο Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια:





Ταμπακάκη Βασίλειο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά:





Ταμπακάκη Γεράσιμο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια:





Μπασάντη Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων:





Χαϊκάλη Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους:





Ταμπακάκη Ευγενία του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά:





Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του απαχθέντα ημεδαπού, για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αστυνομικές Αρχές.

Πρόκειται για τον Παπαγεωργίου Μάριο-Παρασκευά του Αλέξανδρου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα:



Η απαγωγή και οι αποκαλύψεις

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά στην υπόθεση απαγωγής του 26χρονου, οι εμπλεκόμενοι ομολόγησαν στην αστυνομία τις πράξεις τους, καταδεικνύοντας ως φερόμενο «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο Μιχαλάκο Πέτρο, φίλο της οικογένειας του νεαρού.
Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που είχε στην υπόθεση τη συνδρομή της Ε.Υ.Π., η μυστηριώδης απαγωγή έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέικεται στην απαγωγή, επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η απαγωγή και οι έρευνες της Αστυνομίας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στις 10 του περασμένου Αυγούστου, oι δράστες έστησαν ενέδρα στο νεαρό και τον απήγαγαν. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του (οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, ο πατέρας του έχει πεθάνει) στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Στη συνέχεια, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των (620.000) ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.
Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του απαχθέντος, ενώ η τελευταία επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 2012. Μέχρι σήμερα, ο 26χρονος δεν έχει βρεθεί, ενώ δεν καταβλήθηκαν τελικά «λύτρα».
Όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν την μητέρα του 26χρονου. 
Ο 71χρονος "εγκέφαλος" είναι φίλος της οικογένειας και πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών, ενός ανώτατου αξιωματικού του στρατού και ενός εκπαιδευτικού, οι οποίοι, πάντως, δεν σχετίζονται με την υπόθεση, με βάση τα έως τώρα στοιχεία. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, πάντως, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης τον ηλικιωμένο.
Λακωνικός ήταν στην τοποθέτησή του ο γνωστός δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης, Πέτρος Μαντούβαλος. «Το σημαντικό είναι ο σεβασμός και η δικαίωση εκείνων που επλήγησαν από κάθε έκνομη δραστηριότητα με το βάρος που αναλογεί στον καθένα». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως εγκέφαλος υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε απαγωγή αλλά ότι ο 26χρονος «σκηνοθέτησε» την εξαφάνισή του, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του. 
πηγή: πληροφορίες από το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου