Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Ρήγμα» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με παραίτηση-βόμβα

«Ρήγμα» στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δημιουργεί η παραίτηση με βαριές καταγγελίες του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκου Σαλάτα. 
Στην επιστολή παραίτησης γίνεται λόγος για παραποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης στο κείμενο του ψηφίσματος που εκδόθηκε στη συνέχεια, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σαλάτα δεν ανταποκρινόταν πλήρως στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί. 
Για αλλοίωση της απόφασης της Γ.Σ. έκαναν λόγο, άλλωστε, με ψήφισμά τους ακόμη τέσσερις δικαστές, οι τρεις εκ των οποίων, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Κ. Σαργιώτης και ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.

Όπως αναφέρει το μέχρι χθες μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται η απόφαση που ελήφθη από τη Γ.ΣΕ για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο Μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων», υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και τη συμμετοχή Δικηγορικών Συλλόγων και καθηγητών Πανεπιστημίων. Επιπλέον, το επίμαχο ψήφισμα παρέχει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2010, παρότι, όπως αναφέρει ο κ. Σαλάτας, η απόφαση της Γ.Σ. είχε εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των δικαστών μετά την 10η Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου