Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεσμεύονται τα ακίνητα της Γερμανίδας πρ. συζύγου του Άκη


Οι δικαστικές αρχές δεσμεύουν δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, λίγες μόλις ημέρες μετά την απολογία της για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Παρότι μετά την απολογία της, η Γερμανίδα πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στη δέσμευση δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της στην Κόρινθο και την Αμάρυνθο Ευβοίας. 

Στην ενέργεια αυτή, φαίνεται ότι προχώρησε ο ανακριτής μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ που έδειχνε ότι οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και τα ποσά αγοράς των ακινήτων δεν αντιστοιχούσαν με τα εισοδήματα που η Γκούντρουν Μολντενάουερ δήλωνε στην εφορία.

Σύμφωνα με τις αρχές, παρατηρούνται ύποπτα κενά, αφού τα συγκεκριμένα ποσά, όπως προκύπτουν από το πόρισμα δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά της. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η Γερμανίδα πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, από το 2002 έως το 2012 δηλώνει ποσά που προέρχονται από διατροφή που της καταβάλει ο πρώην υπουργός ενώ από το 1994 μέχρι το 2002 τα εισοδήματά της είναι πενιχρά. 

Σφίγγει ο κλοιός και για τον Μιχαηλίδη 

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται να σφίγγει ο κλοιός της Κυπριακής Δικαιοσύνης για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον ΑL Zayad Fouad τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι Κυπριακές αρχές με επίσημο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές αρχές ζητούν τα στοιχεία εκείνα από τις δικογραφίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνδέουν με τη διακίνηση μιζών τόσο τον κ. Μιχαηλίδη όσο και τον ΑL Zayad Fouad.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση της απολογίας του εξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος κατονόμασε τον κ. Μιχαηλίδη λέγοντας πώς ουσιαστικά μετέφερε βαλίτσες με μαύρο χρήμα στον κ. Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τα οποία εμπλέκουν τον ΑL Zayad Fouad, αφού δείχνουν ότι από λογαριασμούς φέρονται να φεύγουν εκατομμύρια ευρώ με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - σύμφωνα με την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι Κυπριακές αρχές κινητοποιήθηκαν καθώς και οι δύο έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα, ο ένας άλλωστε ήταν υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος και πρώην υπουργός. Ήδη πάντως ο κ. Μιχαηλίδης έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη καταθέτοντας εναντίον του Ν. Ζήγρα μήνυση και αγωγή θεωρώντας πως όλα όσα είπε εναντίον του αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, με στόχο να επιτύχει την ελάφρυνση της δικής του θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου