Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σχολείο ειδικής αγωγής «έστησαν» στην πλατεία Κοραή γονείς και μαθητές

Θρανία, βιβλία, ζωγραφιές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς. Όχι συγκεντρωμένοι σε ένα σχολείο, αλλά στην πλατεία Κοραή, που μετατράπηκε σήμερα το πρωί σε σχολείο Ειδικής Αγωγής.


Αφού οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στα σχολεία, οι γονείς τους είπαν να τους μεταφέρουν στην πλατεία για να κάνουν εκεί τα μαθήματά τους με το σύνθημα «Κάνω μάθημα ΕΔΩ, γιατί δεν μπορώ να πάω στο σχολείο μου». Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς καταγγέλλουν την κατάργηση των κονδυλίων για τις μεταφορές των μαθητών στα Ειδικά Σχολεία.
Από την έναρξη του σχολικού έτους τα Ειδικά Σχολεία δεν λειτουργούν, αφού το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών παραμένει άλυτο.
Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, το 30% των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αττική δεν μπορούν να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής το 80% των μαθητών δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.
«Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα που στερεί το δικαίωμα και καταλύει την ισότητα της πρόσβασης των παιδιών μας στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη πρόσβασης» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Νέστορας Λαδάς από το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων.
Το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο από γονείς μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Αττικής, με στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που εντάθηκε την περασμένη σχολική χρονιά.Μέλη του είναι σύλλογοι γονέων από 35 ειδικά σχολεία της Αττικής, ενώ στόχος του Δικτύου είναι να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου