Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Hackers χτύπησαν το Υπουργείο Οικονομικών



Κυβερνοεπίθεση με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων πραγματοποίησαν hackers, όπως επιβεβαιώνει το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.
Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών εναντίον ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο τη διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
Η ενημέρωση για την επίθεση, σύμφωνα με το Secnews, έγινε μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος στο σύστημα σχολίων της ιστοσελίδας, από χρήστη με το ψευδώνυμο «guestanon», σχετικά με την ύπαρξη υπερσυνδέσμου (url) στη γνωστή ιστοσελίδα Anonpaste.





To μήνυμά τους:

«Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου. Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας. Είμαστε οι Ανώνυμοι.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι υπέστησαν σε ποσοστό 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ό,τι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ε.Ε., αλλά από το 2010 ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.

Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της World Feed Day 2012 και της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.

Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι;

Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και, ναι, θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την κόλαση. Ευχαριστούμε τον “IZL το σκυλί” για αυτήν την “καραμέλα. Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κ.λπ. Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Είναι η δική σας ζωή. Εξέγερση, πριν να είναι πολύ αργά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο».

Εδώ λοιπόν προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

Είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στο Υπουργείο Οικονομικών μετά την επίθεση του περασμένου Απριλίου;

Τα δεδομένα που αναρτήθηκαν από τους hackers αποτελούν στοιχεία που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Τι προβλέπεται σε περίπτωση μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών και τι μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας υπόθεσης;

Τι προβλέπεται για τη διασφάλιση των κρίσιμων υποδομών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Εθνικό CERT (Computer Emergency and Response Team) και τις αρχές ασφάλειας της χώρας;
πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου