Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών


Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τεσσάρων μελών του κυκλώματος, τριών Ελλήνων ανδρών, ηλικίας 46,40 και 60 ετών, καθώς και εναντίον μίας αλλοδαπής, υπηκόου Ρωσίας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 46χρονος και η αλλοδαπή είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αφού τις μετέφεραν στη χώρα, στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά τη θέλησή τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Το πρωί της Τρίτης, στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντοπίστηκε σπίτι που είχε μισθώσει ο 40χρονος και το οποίο επιτηρούνταν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εντός της οικίας βρέθηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα, είναι θύμα του κυκλώματος.

Επιπλέον, από τη μεθοδική έρευνα προέκυψε ότι ακόμα μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από τη συγκεκριμένη οικία στη Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, ο οποίος την ανάγκαζε να εκδίδεται έναντι χρηματικού ποσού. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Στις δύο γυναίκες θύματα γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί άμεσα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

1 σχόλιο:

  1. Ανέκαθεν οι Καλαματιανοι ειχαν την φημη του σωματεμπορα. Τώρα εχουν και την χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή