Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Ροζ» σκάνδαλο στους κόλπους της βελγικής βασιλικής οικογένειας αποκαλύπτει βιβλίο

Απειλές με φόντο το θρόνο

O βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ανέβηκε στο θρόνο το 1993   (Φωτογραφία:  Reuters )
Σε μπελάδες έχει βάλει την βασιλική οικογένεια του Βελγίου το βιβλίο ενός δημοσιογράφου σχετικά με την προσωπική ζωή του διαδόχου του θρόνου. 

Στο βιβλίο με τίτλο «question royale», ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο διάδοχος-πρίγκιπας Φίλιππος, διατηρούσε επί χρόνια «έντονη σχέση» με έναν αριστοκράτη που άκουγε στο όνομα Τομάς ντε Μαρσάν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συγγραφέας Φρεντερίκ Ντεμπορσί, ο βασιλιάς Αλμπέρτος απείλησε τον γιο ότι αν δεν διακόψει αυτή τη σχέση, θα του στερήσει το δικαίωμα στη διαδοχή.

Στο ίδιο βιβλίο ο πρίγκιπας περιγράφεται ως άνθρωπος εξαιρετικά εσωστρεφής και ντροπαλός, σχεδόν ανίκανος να φλερτάρει με όλες τις υποψήφιες που κατά καιρούς έμπαιναν στην Αυλή.
Αντίθετα, ο Τομάς ντε Μαρσάν ήταν ένας εξαιρετικά χαρισματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος. Οι δύο τους ταξίδευαν συχνά μαζί, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, σε βαθμό που ο πρίγκιπας-διάδοχος να αναπτύξει μια κάποια μορφή εξάρτησης απέναντί του.  

Ο γάμος τελικά για τον διάδοχο ήρθε το 1999 αν και από πολλούς περιγράφεται ως «αναγκαστικός». Ο συγκεκριμένος αριστοκράτης-«πέτρα» του σκανδάλου, δεν ήταν καλεσμένος...
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της El Pais, παρά το γεγονός ότι ο συγγραφέας δεν διαθέτει ισχυρές αποδείξεις για όσα υποστηρίζει, το βιβλίο τελικά έρχεται να αποκαλύψει το όχι και τόσο ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά του νυν βασιλιά του Βελγίου.

Το Παλάτι χαρακτήρισε προσβλητικές τις αναφορές που γίνονται στο βιβλίο και δήλωσε ότι μελετά τυχόν μέτρα που πρόκειται να λάβει.
Η ουσία πάντως είναι ότι η όλη η συζήτηση έρχεται τη στιγμή που η χώρα περνά μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, λόγω και των αποσχιστικών τάσεων, όπως άλλωστε καταγράφηκαν και στις πρόσφατες εκλογές.
Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Αλβέρτος ανέβηκε στο θρόνο το 1993, όταν πέθανε ξαφνικά ο αδελφός του Μπουντουέν, ένας από τους πλέον αγαπητούς βασιλιάδες της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου