Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αντισταθείτε στον φασισμό!

 Ένα φωτισμένο κορίτσι του Λυκείου αποφάσισε να παρακολουθήσει μια παράδοση στο Πανεπιστήμιο, σε Σχολή που την ενδιαφέρει να περάσει και θέλει να προετοιμάσει τον εαυτό του για την πανεπιστημιακή ζωή. Δεν το κάνουν  πολλά παιδιά, δυστυχώς, όμως αυτό το φιλομαθές και έχοντας επίγνωση
της αποστολής του το έπραξε. Μέσω διαδικτύου βρήκε το μάθημα που το ενδιαφέρει, έκανε επαφή με την Γραμματεία της Σχολής, το συζήτησε με τους καθηγητές του οι οποίοι την ώθησαν να το πράξει, πήρε αχάραγα το λεωφορείο και πήγε στην Αθήνα. Όταν ήλθε η ώρα πήγε στη Σχολή όλο καρδιοχτύπι για το καινούργιο που θα ζούσε.
Όμως, η στρεβλή άποψη περί δημοκρατίας άλλα φρονούσε. 
Το πρωί συγκεντρώθηκαν κάποιοι φοιτητές και αποφάσισαν κατάληψη...
"Είναι φασισμός αυτό" σχολίασε το κορίτσι. 
Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζονται στη δημόσια ζωή ως "προοδευτικοί και δημοκράτες"!!!

Προχθές το βράδυ, σε μια παράσταση με θέμα τη ζωή του Χριστού συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο κάποιοι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη για το έργο και αποφάσισαν να μην παιχτεί. Μεταξύ τους και ένας καλόγερος του οποίου η εικόνα παρέπεμπε σε εποχές του Θεοδοσίου που οι ρασοφόροι κατέστρεφαν και δολοφονούσαν. Παραπέμπει στους σύγχρονος φανατικούς θρησκειών που σκοτώνουν για την πίστη τους...

Και άλλα πολλά, μικρά και μεγάλα μπορούμε να παραθέσουμε. Γεγονότα και εικόνες που δεν συνάδουν με αυτό που ονομάζουμε το Ελληνικό Πνεύμα. Δεν έχουν σχέση με αυτό και ως εκ τούτου ΔΕΝ μπορούν να το επικαλούνται όλοι αυτοί που με βία προσπαθούν να σιωπήσουν φωνές, να βυθίσουν στη σιωπή τους ανθρώπους. 
Δεν μπορεί να είναι Ελληνικό ό,τι δεν ασκεί κριτική, ό,τι δεν αμφισβητεί, ό,τι δεν πηγαίνει πιο πέρα τον νου του ανθρώπου! 
Όχι όμως να βιάζει, να σιωπά, να βιαιοπραγεί, να φυλακίζει...         
Δεν μπορεί ο φανατικός όχλος που κραυγάζει, βρίζει, απαγορεύει, απειλεί, βιαιοπραγεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το Ελληνικό Πνεύμα. Έστω κι αν οι κραυγές είναι στην ελληνική...
Πρωτίστως του λείπει η αισθητική και η ατομική σκέψη...

Ο φασισμός κρύβεται παντού έστω κι αν μας έχουν εκπαιδεύσει να τον βλέπουμε μονομερώς. Όποιο χρώμα και αν ενδυθούν οι φορείς του, όποια θέση κι αν διαλέξουν στο πολιτικό σκηνικό, πάντα θα υπάρχουν οι ενέργειες που θα αποδεικνύουν την ταυτότητα του καθενός. 

Το Ελληνικό Πνεύμα απαιτεί ελευθερία και υπευθυνότητα. Μόνον τότε θα μπορεί να τα επικαλεστεί κάποιος, όχι όμως για να φυλακίσει απόψεις αλλά, αντίθετα, να τις αφήσει να εκφραστούν και να τις αντικρούσει με ισχυρά επιχειρήματα. Αυτό ονομάζεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ και είναι κατ' εξοχήν ελληνική εφεύρεση. 

Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουμε να αντισταθούμε, άλλως είναι μαθηματικώς βέβαιον πως θα ζήσουμε νέο Μεσαίωνα. 

Αντισταθείτε σε όποιον προσπαθεί να μας αφαιρέσει την Ελευθερία του Λόγου, της Σκέψης, της Άποψης, της Έκφρασης, της Ζωής!
Πάρις Πέτρας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου