Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΙΚΑΝΟΙ: Εκτόξευσαν το χρέος της χώρας στο 170,7% με 3.500 αυτοκτονίες!

Η κάστα που μας οδήγησε εδώ είναι ανίκανη να ανακάμψει την χώρα. Πρέπει να την εγκαταλείψει!

Άναυδοι οι Έλληνες πληροφορούνται ότι μετά από 2,5 χρόνια αιματηρών θυσιών, μετά την οικονομική εξαθλίωση που τους επέβαλαν και η οποία οδήγησε χιλιάδες από αυτούς στην αυτοκτονία, βρίσκονται όχι απλώς στο σημείο που ξεκίνησε το μαρτύριό μας αλλά σε ακόμα χειρότερο σημείο!
Όλα τα μέτρα εξόντωσης του οικονομικού ιστού που θα οδηγούσαν "στην ανόρθωση της οικονομίας""στον εκσυγχρονισμό του κράτους" και πάνω απ'όλα "στην μείωση χρέους και των ελλειμμάτων", κατέληξαν σ' ένα χρέος το οποίο μπορεί να συναγωνιστεί μόνο το θράσος αυτών που μας κυβερνούν και των παπαγάλων τους που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Και έχουν το περισσό θράσος να απαιτούν  την επιβολή και νέων μέτρων.

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat για την Ελλάδα, δεν αποτελούν απλώς την απόδειξη χρεοκοπίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, αλλά καταδεικνύουν περίτρανα την απάτη και το παιχνίδι που παίχθηκε στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.
Άρπαξαν τις οικονομίες του, κατέστρεψαν την χώρα του και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό: Από το 9,8% που ήταν το ΑΕΠ το 2008 το κατέβασαν στο 9,4%. Όμως, η μεγάλη τραγωδία βρίσκεται αλλού: από 129,7% που ήταν το Δημόσιο Χρέος (με διαδοχικές αναθεωρήσεις οι οποίες δεν αναγνωρίζονται σε ότι αφορά τα στοιχεία - το γνωστό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ) το εκτόξευσαν σήμερα στο 170,6%!
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι "η κρίση" δεν είναι παρά μία απάτη και μία λεηλασία μιας ολόκληρης χώρας και του λαού της, όταν οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτού που πραγματικά συνέβη;
Και τι σημαίνει η μείωση του ελλείμματος από το 15,6% του 2009 (πλαστό έλλειμμα για να φανεί εν συνεχεία η βελτίωσή του) όταν σήμερα είναι στο 9,4%; Μπορεί να συγκριθεί μόνο με το έλλειμμα του 2008, τελευταίας χρονιάς, πριν επισκεφθούν οι "μάγοι" του ΔΝΤ την ΕΛΣΤΑΤ και με την συνεργασία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρχίσουν να το φουσκώνουν για να δικαιολογήσουν το πιστάγκωνο δέσιμο του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν στο 9,8% του ΑΕΠ το 2008, στο 15,6% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,7% του ΑΕΠ το 2010 και στο 9,4% του ΑΕΠ το 2011. Το δημόσιο χρέος ήταν στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008, στο 129,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 148,3% του ΑΕΠ το 2010 και στο 170,6% του ΑΕΠ το 2011! 
Φυσικά μείωση παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα παρά το ανηλεές φοροκυνηγητό των πολιτών στο οποίο έχουν επιδοθεί οι δανειστές και οι συνεργάτες τους: Στο σκέλος των δαπανών, παρουσιάζεται ποσοστιαία αύξηση της συμμετοχής των πρωτογενών δαπανών στις συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης στο 90,8%, από 86% το β΄ τρίμηνο 2011 (σε απόλυτα μεγέθη εμφανίζεται μείωση στα 22,953 δισ. ευρώ από 23,899 δισ. ευρώ). Και να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση (δημόσιο) έχει κάνει στάση πληρωμών σε πάρα πολλούς τομείς εδώ και δύο (τουλάχιστον) χρόνια και χρωστά στους πάντες! Όποτε τα δώσει δεν θα λογαριάσει τόκους την ίδια στιγμή που γι' αυτά που του ισχυρίζεται πως του χρωστούν οι πολίτες προστίθενται τόκοι και πρόστιμα! 

Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές είναι ουσιαστικά αμετάβλητες και αντιστοιχούν στο 44,3% των συνολικών δαπανών (από 44,5% το β΄ τρίμηνο πέρυσι). Ενώ, οι δαπάνες για τόκους περιορίστηκαν στο 9,2% των συνολικών δαπανών, από 14% πέρυσι. 
Για να φτάσουν σε αυτή την "επιτυχία" οι κυβερνήσεις των Μνημονίων από το 2009 δημιούργησαν 26% ανεργία.Και όλα αυτά μετά από "κούρεμα" του χρέους πάνω από 100 δισ. ευρώ που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και ουσιαστικά διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ο μοναδικός τομέας του οποίου η δουλειά αυξήθηκε είναι τα γραφεία κηδειών αφού, μέσα σε δυόμισι χρόνια, 3.500 συμπατριώτες μας μη αντέχοντας τον εξευτελισμό της ζωής τους προτίμησαν τον θάνατο αυτοκτονώντας. Αυτό όμως, από ευθιξία, δεν το έπραξε ουδείς πολιτικός από αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι! Αυτούς που, ουσιαστικά ποινικοποίησαν την τις γεννήσεις...
Και τώρα θέλουν νέα μέτρα θανάτωσης της οικονομίας και των Ελλήνων. Για να φέρουν το ΑΕΠ στο... 120% το έτος 2020. Ή μήπως το 2120 μ.χ.; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου