Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κάτοικοι εμπόδισαν την κατάχωση του ναού της Αφροδίτης

Νέα ένταση επικράτησε σήμερα στην πλατεία Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ο ναός της Αφροδίτης, όταν έκαναν την εμφάνισή τους εργάτες που επρόκειτο να ξεκινήσουν εργασίες εντός του οικοπέδου που βρίσκεται ο ναός.
Πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αποτρέψουν τις εργασίες κατάχωσης του ναού. Επικράτησε ένταση. Στο σημείο έφθασαν δύο ομάδες της ΥΜΕΤ και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή κατάχωση των αρχαίων κατάλοιπων του ναού αποφασίστηκε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσής του. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η ανάδειξή τους, καθώς το ειδικό κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, χθες, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην πλατεία Αντιγονιδών. Ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα.

Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ζητούν την ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την κατάχωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην πλατεία Αντιγονιδών. Πρόκειται για προχριστιανικά κτίσματα, που πιθανολογείται ότι είναι απομεινάρια ναού, αφιερωμένου στη θεά Αφροδίτη.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου