Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τα γυρίζει εντελώς ο Σόιμπλε: «Δεν θα δεχτούμε μη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα»

«Αν δεν γίνουν τα πάντα για το ευρώ, οι κίνδυνοι θα είναι εντελώς απρόβλεπτοι»
Ενώ πριν από μερικούς μήνες απειλούσε με όποιον τρόπο μπορούσε την Ελλάδα, τώρα τα γυρίζει. Το ίδιο βεβαίως πράττουν και πολλοί συνάδελφοί του πολιτικοί, κυρίως αυτοί που δημιούργησαν στο εξωτερικό την αρνητική (έως άθλια θα λέγαμε) εικόνα της Ελλάδας. Όμως τώρα φαίνεται πως "κάτι" συνέβη και η Ελλάδα άλλαξε. Προφανώς έγινε "καλό παιδί" και τους έδωσε ό,τι ζήτησαν.
Έτσι λοιπόν, στην προειδοποίηση ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε λύση για την Ελλάδα η οποία δεν θα θεωρείται βιώσιμη από τις χρηματαγορές απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως η γερμανική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε λύση για την Ελλάδα, η οποία θα θεωρείται μη βιώσιμη από τις χρηματαγορές. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε πως η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπιστία του ευρώ και προειδοποίησε ότι «αν δεν γίνουν τα πάντα για το κοινοτικό νόμισμα, οι κίνδυνοι θα είναι εντελώς απρόβλεπτοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου