Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Zητά την απόλυση του Παπανδρέου από το Harward


Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα είναι η αντίδραση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, Βασιλικής Αρονιάδου, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του Γιώργου Παπανδρέου στο εν λόγω πανεπιστήμιο.

Η επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,

Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχουν οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο ''Επανασχεδιασμός της Ευρώπης'', που θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).

Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι, για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες καθώς και για τους Ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση, παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο), φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, να χάνουν τις δουλειές τους, να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την ''κρίση χρέους'' ''λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα", "η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;" κ.λπ.. Είναι αυτός αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "σοσιαλιστή", αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα τελευταία ''επιτεύγματά'' του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένα κατάλληλο πρόσωπο "για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία'', η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας;

Καταλαβαίνετε ότι αυτό το άτομο καλείται να οδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν και τις απόψεις του), είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό;

Παρακαλώ μην επιτρέψετε να συνεχιστούν αυτά τα σεμινάρια. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι θα λάβετε πολλές καταγγελίες από Έλληνες, και το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει προγράμματα υπό αμφισβήτηση.

Σας ευχαριστώ,

Βασιλική Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.»

5 σχόλια:

  1. Είπαμε, ουδείς προφήτης στον τόπο του, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε όριο.
    Ακριβώς τη μέρα που η διεθνής κοινότητα, για την ακρίβεια, ένας από τους πιο ιστορικούς διεθνείς οργανισμούς, η Σοσιαλιστική Διεθνής, επιβράβευε τις προσπάθειες, τη δραστηριότητα του πρώην έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επανεκλέγοντάς τον στη θέση του Προέδρου της, στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ υποβίβαζαν την κίνηση αυτή και μάλιστα, προχωρούσαν ακόμη πιο πέρα, στο να τον χλευάζουν παρουσιάζοντάς τον ως «ενοικιαζόμενο για διαλέξεις» από την εταιρεία Harry Walker Agency
    Στη συνέχεια, ήρθε να «δέσει» την προσπάθεια σπίλωσης του Παπανδρέου τόσο κυριακάτικο έντυπο που ζητούσε από τους αναγνώστες ιδέες «τι να ζητήσουν από τον Παπανδρέου» όταν τον νοικιάσουν όσο και μια ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Νικολόπουλο, ο οποίος ζητά να μάθει από τη Βουλή πόσο «ενοικιάζεται ο Γ. Παπανδρέου και αν δηλώνει στην εφορία ότι εισπράττει από τη νέα του δραστηριότητα».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!
    Γράφει αναγνώστης
    Μία Ελληνική Πολιτική προσωπικότητα, βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο της Παγκόσμιας σκηνής και λαμβάνει μέρος σε ειδικές συζητήσεις επί θεμάτων Ελληνικού και ΔΙΕΘΝΟΥΣ ενδιαφέροντος.
    Επί τέλους !
    Η Ελλάδα απέκτησε ΟΜΟΤΙΜΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ φωνή στα διεθνή φόρα και εκφράζει και εκφράζεται με σοβαρότητα, με κύρος και με εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις, ώστε η Ελληνική θέση να γίνεται γνωστή και κατανοητή δίνοντας έτσι την δυνατότητα συμμετοχής και επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν.

    Ο καθηγητής κ. Γιώργος Παπανδρέου, αποτελεί ΣΗΜΕΡΑ μία μοναδική επιστημονική, καθαρή και συνετή φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Είμαστε σαν χώρα τυχεροί, που ένας Έλληνας πολιτικός, ο γιός του Αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί τον δορυφόρο της Ελληνικής φωνής, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε όλο τον κόσμο.

    Βέβαια, η Ελλάδα και πάλι πρωτοτυπεί, ώστε ο Ροϊδης να είναι, δυστυχώς,
    επίκαιρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΙΑΘΟΣ . ΠΟΣΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ;
    ===========================
    Ο Γιώργος αγόρασε σπίτι στην Σκιάθο!
    Το σπίτι που αγόρασε πριν από λίγο καιρό στην Σκιάθο, είναι η νέα μεγάλη αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου.
    Αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες
    -διακοσμητικού τύπου- παρεμβάσεις, το...
    οίκημα που βρίσκεται στο όμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων (και συγκεκριμένα στην περιοχή Κεχριά) είναι έτοιμο να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στον πρώην πρωθυπουργό μετά τις βαρκάδες του με το κανό ή τις ορθοπεταλιές του με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Το… κονέ για την εξαγορά του σπιτιού είχε κάνει ο κολλητός του Γιώργου και άλλοτε υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος επίσης διατηρεί σπίτι στο κοσμοπολίτικο νησί του Παπαδιαμάντη, αναφέρουν τα parapolitika.gr.
    Και δεν ντρέπονται οι κάφροι. Και δεν ντρέπονται οι πουλημένοι.
    Επιστρέφουμε το κείμενο προσθέτοντας κατά λέξη: «ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;
    Μέχρι και ..φωτογραφία από ..άλλο νησί «παρουσίασαν»..κάποιοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο, επειδή γνωρίζουμε απολύτως τους στόχους των εμπνευστών αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να μην τους επιτρέψουμε να ομιλούν εκ του ασφαλούς.
      Άλλα δημοσιεύματα, εμφανίζουν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, να μετακινείται με πλοίο στο Αιγαίο, χωρίς εισιτήριο και με ακολουθία πέντε μελών της προσωπικής του ασφάλειας.
      Τα δημοσιεύματα αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα και τούτο γατί:
      Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, η σύζυγός του και ένα μέλος της προσωπικής του ασφάλειας, πράγματι μετακινήθηκαν με "δελφίνι" της γραμμής στο Αιγαίο. Τα εισιτήρια είχαν εκδοθεί και πληρωθεί στο πρακτορείο ταξιδίων του Πυθαγορείου Σάμου.
      Κατά την διάρκεια της προσέγγισής του στο πλοίο, του ταξιδιού αλλά και της αποχώρησής του από αυτό, δεν υπήρξε οποιοδήποτε γεγονός στο οποίο να συμμετείχε ή να υπέπεσε στην αντίληψή του και να αφορά τον ίδιο, την οικογένειά του ή το μέλος της ασφάλειάς του.
      6.

      Διαγραφή
  4. Η αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κατάστασης, παρά τα όσα υποσχόταν στα «Ζάππεια» ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του με τα υποτιθέμενα σχέδια ανάκαμψης, είναι πλέον ορατή. Η επιβεβαίωση των προσπαθειών και των προτάσεων του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου έρχεται από το εξωτερικό, αλλά προβάλει και στη καθημερινότητα στο εσωτερικό. Η ανάγκη να αποπροσανατολίσουν τον λαό, από τα μέτρα και τις αστοχίες ρίχνει τα φώτα στον Παπανδρέου και πολλές φορές, σε μέλη της οικογένειας του, για υποτιθέμενες «χλιδάτες» διακοπές ακόμα και με φωτογραφίες αρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή