Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ:H τρόικα ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους


Το αποκάλυψε υπουργός - διαψεύδει το... υπουργείο Οικονομικών

Την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό!!!
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόικα ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε».

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.
Πηγή: protothema.gr

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών

Με λιτή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τις φήμες για εγκατάλειψη νησιών της ελληνικής επικράτειας, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον υπουργό Ναυτιλίας. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η διάψευση έπρεπε να γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης, δηλαδή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών. Μόνο που δε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας διότι, ακόμη και με την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών παραμένει ακάλυπτος και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα εξακολουθεί να αιωρείται.  
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
“Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου