Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Κώστας Γαβράς σκηνοθετεί το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Να είμες ολ’ εκεί!

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Την σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Γαβρά φέρει το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που οργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ. Το κεντρικό σύνθημα  του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με  τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, και θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Νταλάρα και η Σοφία Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης  Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου  και Γιώργο Γεωργιάδη.

Θα συμμετάσχουν επίσης περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας με το μνημειώδες μουσικό έργο «ΠΟΝΤΟΣ» του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 407 ποντιακούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ και η AEGEAN.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου