Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Βέλγιο: Κατάσχεση 8 τόνων κοκαΐνης αξίας μισού δισ. ευρώ

Περίπου 8 τόνοι κοκαΐνης, αξία 500. εκατ. ευρώ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην πόλη Αμβέρσα στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα οι αρχές του Βελγίου σε έφοδό τους στην Αμβέρσα, όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία, κατασχέθηκαν οκτώ περίπου τόνοι κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτια, με τη σήμανση «μπανάνες Ισημερινού», σε δέματα του ενός κιλού.
Ακολούθησε ανάλογη επιχείρηση των ολλανδικών διωκτικών αρχών στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού του Ρότερνταμ : συλληφθείς στην Αμβέρσα έδωσε στις διωκτικές αρχές την πληροφορία ότι, "ένας Βέλγος οδηγός μεγάλου φορτηγού οχήματος θα μετέφερε στα περίχωρα" του ολλανδικού λιμανιού "μέρος του φορτίου με τα ναρκωτικά, η εκφόρτωσή του θα γινόταν με τη βοήθεια Ολλανδών συνεργών".

Ο οδηγός αυτός και τέσσερις Ολλανδοί συνεργοί του "έχουν ήδη συλληφθεί", μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι τώρα, στην Αμβέρσα είχαν κατασχεθεί περίπου τρεις τόννοι ναρκωτικών ουσιών. Ως 4,6 τόννους ναρκωτικών κατέσχεσαν οι διωκτικές αρχές στο Ρότερνταμ προ ολίγων ετών.

Το 2006 είχε αποτελέσει ορόσημο στη δίωξη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Ευρώπη, αφού τη χρονιά εκείνη κατασχέθηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους 121 τόννοι ναρκωτικών ουσιών όλων των ειδών, ενώ τρία χρόνια αργότερα μόλις 57 τόννοι.

Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη αξιοποιεί ως διαμετακομιστικό σταθμό λιμάνια της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου