Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ποιον στέλνει η Κύπρος στην Μόσχα;

Αληθεύει ότι ο υπουργός που είχε συλληφθεί στα Κατεχόμενα με ανήλικο;

Με κλειστές τις κυπριακές τράπεζες και με έκδηλα τα οργισμένα κύματα αντιδράσεων στις διεθνείς αγορές, η κυπριακή Βουλή θα επιχειρήσει σήμερα να λύσει τον γόρδιο δεσμό μετά και την προφανή υποχώρηση του Eurogroup και το αίτημα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να μην υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες κάτω των 100.000 ευρώ. Είναι φανερό πως οι Ευρωπαίοι την είχαν στημένη στην Κύπρο αναμένοντας το τριήμερο της Αποκριάς - Καθαράς Δευτέρας για να δράσουν εις βάρος της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, εξαπολύοντας τον Αττίλα - 3 που αυτή τη φορά έχει την μορφή οικονομικού στραγγαλισμού. 
Αφού έκλεισαν τις τράπεζες στην Κύπρο και προσπάθησαν να εξασφαλίσουν νομιμότητα στην μεγάλη ληστεία, όταν είδαν πως "δεν τους βγαίνουν τα κουκιά" στην κυπριακή Βουλή άλλαξαν το τροπάριο: είπαν πως θα φορολογήσουν τους μεγαλοκαταθέτες, δηλαδή όσους έχουν καταθέσεις των 500.000 ευρώ. Αυτοί θα υποχρεωθούν, κατά τα φαινόμενα, να καταβάλλουν εφάπαξ "φόρο αλληλεγγύης" της τάξης του 15,6% προκειμένου να βρεθούν τα 5,5 περίπου δις που χρειάζεται η κυπριακή οικονομία για να συμπληρώσει το αναγκαίο ποσό για τη διάσωσή της. Κάνουν ό,τι κάνουν και στην Ελλάδα. Διασώζουν τις τράπεζες οι οποίες υπάρχουν με πλειοψηφικό πακέτο ιδιοκτησίας ξένους! Δηλαδή, βάζουν τον ελληνικό και τον κυπριακό τώρα λαούς να πληρώσουν τα μαγαζιά ξένης ιδιοκτησίας (κι ας φωνάζει ο Μπάμπης στον Σκάι πως αυτά γίνονται "για το καλό μας"!).   

Με δεδομένο ότι ένας στους δύο μεγαλοκαταθέτες είναι Ρώσος η υπόθεση πλέον προσλαμβάνει και διμερή χαρακτήρα και ενισχύει την ένταση μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα ταξιδέψει στη Μόσχα ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. 
Για τον κ. Σαρρή έχουν γραφτεί σχετικά στο διαδίκτυο και είναι παράξενο πώς στέλνεται ένας άνθρωπος που είναι ευάλωτος λόγω πάθους και, λογικά, ευκόλως εκβιαζόμενος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου