Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παλιάτσοι στο καρναβάλι του κόσμου!!!

Θέλουν τον Ελληνισμό παλιάτσο στο καρναβάλι των "αγορών". Της σφαλιάρας γιατί δεν τους έφταναν τα χαστούκια που μας έριχναν μέχρι σήμερα. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται όποιος αναλύσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και χθες στην Κύπρο. Με ανθρώπους - μαριονέτες που έχουν εξαπολύσει "οι αγορές", δηλαδή μια χούφτα διεθνών τραπεζιτών, εξασφαλίζουν στις χώρες που θέλουν να υποτάξουν τις συνθήκες που θα τους το επιτρέψουν. Τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν φροντίσει να κατασκευάσουν πληθώρα χαχόλων, ανθρώπων χωρίς Παιδεία (η Παιδεία είναι αυτή που δημιουργεί αντιστάσεις και διατυπώνει πολλά μικρά ή μεγάλα "όχι"), με εξαρτημένη ζωή από το ΑΤΜ, την κάρτα... Το χρήμα και η κατανάλωση είναι η πεμπτουσία της ζωής του "δυτικού τύπου ανθρώπου", του πρόθυμου να πει ναι στην παγκοσμιοποίηση και στον ηλεκτρονικό έλεγχό του.

Δεν τον νοιάζει η ηλεκτρονική του φυλακή αρκεί να μπορεί να σέρνει μισογεμάτο το καροτσάκι στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Παράλληλα τα πλήρως ελεγχόμενα μεγάλα "μέσα μαζικής αποβλάκωσης" καλλιεργούν την θολούρα στα γεγονότα, "στρογγυλεύουν" τις αιχμές, αναγάγουν το έλασσον σε μείζον, διοχετεύουν  μπόλικη γυαλιστερή σάρκα σαν στόχο κατάκτησης του καθενός.  Από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα. Ο καναπές και η αποβλάκωση λειτουργούν ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και στα πιο σκληρά δεσμά.
Γι' αυτό η χώρα - μοντέλο της επιβολής, η Ελλάδα δεν αντέδρασε κατά πως έπρεπε. Προχώρησαν στην Κύπρο και τέλος. Δεν θα γίνουν τόσο τρομερά πράγματα στην Ιταλία και στην Ισπανία. Ίσως στην Πορτογαλία. Αυτές τις χώρες τις χρησιμοποιούν για να μην... αισθάνονται οι Έλληνες μόνοι. Βλέπετε θα ξεσήκωνε περισσότερο κόσμο και ίσως να μην περνούσε αν εφαρμοζόταν η σκληρή κατάκτηση μόνο εις βάρος της Ελλάδας και μετά της Κύπρου (για δεύτερη φορά η πολύπαθος!). 

Η απροκάλυπτη κατάσχεση των καταθέσεων των Κυπρίων και το "ναι" σε αυτό το έγκλημα του ανθρώπου που ήταν υπέρμαχος του "σχεδίου Ανάν" δείχνουν περίτρανα ποιοι και με ποιον τρόπο κάνουν τις βρώμικες δουλειές. Η Ελλάδα (ως κρατική οντότητα) δεμένη πισθάγκωνα δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Μπορούν όμως οι Έλληνες. Καιρός να σηκωθούμε από τον καναπέ. Καιρός να ζήσουμε!     

Άλλως θα αποδείξουμε αυτό που ψιθυρίζουν πολλοί: πως είμαστε ανάξιοι να φέρουμε το όνομα "Έλληνες" και να διαχειριζόμαστε την τεράστια κληρονομιά της φυλής μας. Θα έχουμε σταθεί μικρότεροι των περιστάσεων και, δικαίως θα γυρίζουμε στις αγορές "με προτεταμένην χείραν". Παλιάτσοι στο καρναβάλι του κόσμου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου