Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί των δημάρχων


Εντολή στο ΣΔΟΕ για εξονυχιστικό έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δημάρχων, περιφερειαρχών από το 2003 και μετά, αλλά και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. 
Το ΣΔΟΕ καλείται να πλέον να κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε φορολογικό η τραπεζικό τους στοιχείο προχωρώντας άμεσα σε πλήρη φορολογικό έλεγχο, άρση του τραπεζικού απορρήτου και εφόσον μάλιστα προκύψουν ενδείξεις για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου, να επεκτείνει την έρευνα. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν:

-Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
-Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
-Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Η παραγγελία των εισαγγελέων δεν στηρίζεται σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων απλώς εντάσσεται στο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο όλων των προσώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα.
πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου