Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πούτιν: Απαράδεκτη η αφαίρεση αρχαιοελληνικών αθλημάτων από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς!


Οι εδώ ελληναράδες παραγοντίσκοι, τα λαμόγια που πλούτισαν από το “ιδεώδες” τι λένε;

20130314-070133.jpg
Αδικαιολόγητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το ενδεχόμενο αποκλεισμού της ελληνορωμαϊκής πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να προστεθεί σε αυτό και το σάμπο, που γεννήθηκε και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
«Ελπίζω ότι αυτό το άθλημα (το σάμπο) θα συγκαταλέγεται κάποτε μεταξύ των Ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό θα ήταν δίκαιο και δικαιολογημένο. Αντιθέτως αδικαιολόγητη είναι η αφαίρεση από το Ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακών αθλημάτων, που εξαρχής υπήρχαν και ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας, από την οποία ξεκίνησε το ολυμπιακό κίνημα», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε συνάντησή του με παράγοντες της διεθνούς και της ρωσικής Ομοσπονδίας Σάμπο.
Το θέμα αυτό απαιτεί ξεχωριστή συζήτηση με τους «φίλους μας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», πρόσθεσε ο Β. Πούτιν, σημειώνοντας ότι το ρωσικό κράτος θα κάνει το παν για την υποστήριξη του αθλητικού κινήματος συνολικά και την ανάπτυξη του σάμπο ειδικότερα.
Μιλώντας ειδικά για το σάμπο ο Ρώσος πρόεδρος, που διακρίνεται για την υποστήριξή του στον αθλητισμό και ειδικότερα τις πολεμικές τέχνες και τα δυναμικά σπορ, είπε ότι το άθλημα αυτό, που είναι «πολύ όμορφο, δυναμικό και συνενώνει μεγάλο αριθμό αθλημάτων πάλης των λαών της ΕΣΣΔ», έχει ξεπεράσει τα εθνικά όρια, αποκτά όλο και μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων και υποστηρικτών και έχει καταστεί διεθνές.
Μάλιστα μεταξύ των προσκεκλημένων στη συνάθροιση αυτή ήταν και οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες της Μ. Βρετανίας, του Μαρόκου, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας και της Λευκορωσίας, οι επικεφαλής των οποίων ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πούτιν για την ανάπτυξη του αθλήματος στις χώρες τους.
πηγή: olympia.gr
Σχόλιο του Όριον: Σε έναν δυτικόστροφο κόσμο, όπου το χρήμα έγινε το ύψιστο ιδεώδες, που η έννοια του αγώνα διεστράφη και έγινε game, δηλαδή παιχνίδι - πεδίο τζόγου όπου πλουτίζουν, δεν αποτελεί έκπληξη η αποκοπή από το πλαίσιο των αρχαίων αγώνων. Εξ άλλου ο σκοπός επετεύχθη. Και αυτή είναι η πεμπτουσία της λογικής και πρακτικής του δυτικού κόσμου: η επίτευξη του σκοπού - κέρδους. Όσον αφορά στο εδώ παράγοντες, δεν προκαλεί έκπληξη η μη αντίδραση. Υπάκουοι όπως πάντα δεν θέλουν να χαλάσει η ζαχαρένια των "φίλων". Εδώ ξεπουλήθηκε η χώρα για το κόψιμο της ελληνορωμαϊκής θα κοπούν;     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου