Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Από τον Άκη στον Μαρκογιαννάκη

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Η επίορκη εφοριακός Άννα Καρακουλάκη, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη, διετέλεσε οικονομική σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου!
Ιδιαιτέρως γνωστή στους πολιτικούς κύκλους, και δη σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Καρακουλάκη αποδεικνύεται από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν ότι ήταν μία από τους πιο στενούς συνεργάτες του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Αμύνης.

Πρόκειται για μία από τις εφοριακούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα της παράνομης επιστροφής Φ.Π.Α. στη Βόρειο Ελλάδα, το οποίο λυμαινόταν τα δημόσια ταμεία στη Θεσσαλονίκη για πάνω από μία δεκαετία.

Στο πλευρό της καταδικασμένης εφοριακού υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, είδηση που προκάλεσε θόρυβο και αντιδράσεις τόσο εσωκομματικές όσο και βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, παρουσιάζουν την κυρία Καρακουλάκη ως πρόσωπο το οποίο κατά το παρελθόν -και πριν αναλάβει τα ηνία της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης- είχε διατελέσει σύμβουλος στο πλευρό του πάλαι ποτέ κραταιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ -τώρα προφυλακισμένου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων- Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η Αντωνία του Άκη

Από το ρεπορτάζ της zougla.gr προκύπτει ότι η επίορκη εφοριακός, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη λόγω απιστίας στην υπηρεσία της, την περίοδο 1989 - 1990 βρισκόταν στο πολιτικό γραφείο που διατηρούσε στην οδό Τσιμισκή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και υπηρετούσε ως σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι, αν και η θητεία της στο πολιτικό γραφείο ήταν μικρή, οι δυο τους είχαν μια καλή συνεργασία, καθώς ο «ωραίος Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ εμπιστευόταν την Καρακουλάκη και τη συμβουλευόταν συχνά για οικονομικά θέματα.

Στα τέλη του 1990, η Καρακουλάκη έφυγε από το γραφείο της Τσιμισκή και ξεκίνησε την «καριέρα» της στη φορολογική διοίκηση, η οποία δεν έμελλε να τελειώσει ευχάριστα.

Από την εφορία στη φυλακή

Ήδη από το 2006 ξεκίνησε να «επισκέπτεται» συχνά τις δικαστικές αίθουσες, καθώς το σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών Φ.Π.Α. σε εταιρείες-φαντάσματα άρχισε να ξεδιπλώνεται, αποκαλύπτοντας μια άκρως κερδοφόρα και οργανωμένη «επιχείρηση» που λεηλατούσε τα κρατικά ταμεία για περισσότερο από μία δεκαετία.

Όπως προέκυψε, επιχειρηματίες σε αγαστή συνεργασία με επόπτες, ελεγκτές, οικονομικούς επιθεωρητές και στελέχη του ΣΔΟΕ εισέπρατταν κάθε μήνα δυσθεώρητα ποσά προβάλλοντας εξαγωγές-φαντάσματα.

Μία από τις -πρώτες- καταδίκες της κυρίας Καρακουλάκη καταγράφηκε το 2006, όταν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τη συνάδελφό της, Γεωργία Γεωργιάδου, η οποία πλέον διαβιοί στις φυλακές Διαβατών, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.

Τότε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη μεν Γεωργιάδου σε επτά χρόνια κάθειρξη, τη δε Καρακουλάκη σε κάθειρξη έξι ετών… Αξίζει να σημειωθεί ότι αργότερα σε υπόμνημα που κατέθεσε -μέσα από τις φυλακές- η Γεωργιάδου είχε επισημάνει ότι εκείνη κρατούσε ένα μέρος της μίζας, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ποσού το έπαιρναν οι «ανώτεροι».
πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου