Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καταγγέλλεται για τηλεφωνικές υποκλοπές ο Θ. Τζήμερος



 
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Σε υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών φέρεται να εμπλέκεται ο ιδρυτής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», σύμφωνα με καταγγελίες-φωτιά του πρώην γενικού γραμματέα της παράταξης, κ. Γιώργου Δεληκούρα.

Ο κ. Δεληκούρας, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορεί τον κ. Τζήμερο ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες που είχε με στελέχη της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου και στη συνέχεια τις κοινοποιούσε σε μέλη του κόμματός του.

Το θέμα αναδείχθηκε από την εκπομπή «Ρεπορτάζ» του GR. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου και η πρόταση του Θάνου Τζήμερου στον Στέφανο Μάνο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος της «Δράσης» δίδοντας ως αντάλλαγμα τη μη κάθοδο της «Δημιουργίας Ξανά» στις εκλογές.

Yπενθυμίζεται ότι σε εκείνες τις εκλογές η «Δημιουργία Ξανά» είχε επιλέξει την αυτόνομη κάθοδο, σημειώνοντας αξιοπρόσεκτη απόδοση καθώς συγκέντρωση 2.15%. Μέλη του κόμματος καταγγέλλουν ότι ο κ. Τζήμερος εν αγνοία των στελεχών του έκανε την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που όταν αποκαλύφθηκε έφερε μεγάλους κλυδωνισμούς στα στελέχη του κόμματος και έκανε κακό στο προφίλ του.

Οι υποκλοπές

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Ρεπορτάζ», στις 12 Μαρτίου 2013, στέλεχος του «Δημιουργία Ξανά» ρώτησε τον κ. Τζήμερο αν όντως είχε γίνει η πρόταση στον Στέφανο Μάνο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τότε, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, ο κ. Τζήμερος του έβαλε να ακούσει μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ αυτού και στελέχους της Δράσης, το οποίο φυσικά αγνοούσε ότι ο κ. Τζήμερος τον ηχογραφούσε. Όταν ο συνομιλητής δεν άκουγε καθαρά το περιεχόμενο της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας, ο κ. Τζήμερος την απομαγνητοφώνησε και την απέστειλε με e-mail.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος κ. Γιώργος Δεληκούρας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Παράλληλα, παρέμβαση έκανε και ο ιδρυτής της παράταξης, κ. Θάνος Τζήμερος, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες χωρίς όμως να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα που του τέθηκαν.

Αντ' αυτού ο ευαγγελιστής του νέου ήθους στην πολιτική ζωή προτίμησε -κατά το κοινώς λεγόμενο- να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», παραδίδοντας παράλληλα μαθήματα... δημοσιογραφίας.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα

πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου