Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η "Ευνομία" για την επέτειο της έναρξης του Απελευθερωτικού Πολέμου των Ελλήνων




Μάνη 14.3.2013
Αδέλφια Μανιάτες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο,

Επιτέλους, τούτη η χρονιά βρήκε την Μάνη απελευθερωμένη από την ιστορική αθλιότητα και την προσβολή των Αγώνων της υπερήφανης ιδιαίτερης πατρίδας μας από τον συκοφαντικό ισχυρισμό που διατύπωναν οι Δασικές Υπηρεσίες πως τάχα είχαμε πάρει τις περιουσίες μας από τους… οθωμανούς.

Η Χαλκιδική μάς δείχνει πως όταν υπάρχουν μεγάλα μαχαιροπίρουνα το δάσος εξαφανίζεται και η δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία πετάγεται στα αζήτητα. Ενώ εδώ σε εμάς χαρακτηρίζουν «δάσος» τις αφάνες στην Χαλκιδική πούλησαν το πραγματικό δάσος έναντι 80 ευρώ το στρέμμα. Ίσως έτσι γίνεται κατανοητό γιατί ήθελαν τόσο πολύ να χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων μας «δάσος» και μάλιστα «δημόσιο». Και γι’ αυτό επιστράτευσαν ακόμη και τους τούρκους!  
Το Δίκιο μας έλαμψε, η Ιστορική Αλήθεια αποκαταστάθηκε.
Η Μάνη νίκησε για μια ακόμη φορά τους οχτρούς της και οι Μανιάτες   αποδείξαμε  ότι:
 «Όταν η Μάνη κινδυνεύει δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός»!!!
Η Ευνομία, ο Σύλλογος ΟΛΗΣ της Μάνης που δεν επιδίδεται σε άχαρα πανηγυράκια και σε πίτες, αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις. Τα μέλη της κατηγορήθηκαν και εξακολουθούν να σύρονται στα δικαστήρια διότι αντιστάθηκαν στην Λερναία Ύδρα των συμφερόντων εκείνων που ήθελαν την άγρια χαμηλή βλάστηση της Μάνης «δημόσια και δασική» επιστρατεύοντας ακόμη και οθωμανούς.
Καταφέραμε την ψήφιση του Νόμου 4012 παράγραφος  67  και  ΦΕΚ 24/13.2.12,  ο οποίος αναφέρει ότι:
 [Το βασιλικό διάταγμα του 1833  δεν προσεπόρισε κυριότητα στο Ελληνικό δημόσιο επί ΟΥΔΕΝΟΣ ακινήτου ευρισκομένου στη Μάνη]!

Όμως, η νίκη αυτή έμεινε λειψή λόγω της εξαιρέσεως της Βέργας την οποία προηγουμένως αντι-Μανιάτικα πολιτικά συμφέροντα ενέταξαν στον Δήμο Καλαμάτας αρπάζοντας έτσι ένα από τα φιλέτα της Μάνης μας. Και δεν σταμάτησαν: ζητούν να αρπάξουν και την Μ. Μαντίνεια ακόμη και τις Κιτριές!!!  Εννοείται πως δεν θα τα καταφέρουν γιατί θα βρίσκουν την Ευνομία διαρκώς μπροστά τους.
Ο Αγώνας μας δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται αμείωτος.
Διεκδικούμε:
*Την  επανένταξη της Βέργας - Αλμυρού στον Δήμο Δυτικής Μάνης.
*Την δημιουργία μιας διοικητικής οντότητας για ΟΛΗ τη Μάνη στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών ορίων.
*Την απαλλαγή του όρου «δασική έκταση» για όλες τις εκτάσεις που καλλιεργούνταν στην Μάνη και εγκαταλείφθηκαν επειδή η Πολιτεία εφάρμοσε επί μισόν και πλέον αιώνα πολιτικές ερήμωσης της υπαίθρου και δεν εκτέλεσε ούτε ένα αναπτυξιακό έργο στην Μάνη.
*Την διάσωση των μνημείων της Μάνης.
*Την απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μεγάλων μονάδων φωτοβολταϊκών που θα αλλοιώνουν το φυσικό – ιστορικό- αρχιτεκτονικό περιβάλλον της Μάνης.
*Την επανοικοδόμηση του Πύργου των Μπέηδων στις Κιτριές προκειμένου να δημιουργηθεί Μουσείο Μανιάτικης Ιστορίας και Πολιτισμού.     
*Την δημιουργία σοβαρών έργων υποδομής που θα καθιστούν σύγχρονη την διαμονή των Μανιατών στον τόπο τους.  
Η  ‘’Ευνομία’’ των ασυμβίβαστων Μανιατών, εύχεται  σε όλους τους  Μανιάτες και σε όλους τους φίλους - αδέλφια  που μας συμπαραστάθηκαν στον εικοσαετή και ΠΛΕΟΝ αγώνα μας
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΓΕΙΑ και ΔΥΝΑΜΗ για να δίνουν στην Μάνη την ΣΙΓΟΥΡΙΑ εκείνοι που οι Μανιάτες μπορούν  και ξέρουν να δίνουν. Διότι ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι η Πολιτεία να δώσει στην Μάνη αυτά που και η ίδια της έχει προσφέρει απλόχερα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΕΥΝΟΜΙΑ» ΟΛΩΝ των ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου