Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μετά την αποκάλυψη της Γ. Παπαδάκου για τον Κυριακίδη, ο κύριος Ρουπακιώτης πρέπει να νιώθει απόλυτα επιτυχημένος.


(Εάν ισχύει το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου)
Την ώρα που ο κύριος Ρουπακιώτης ανακάλυπτε τα φρικτά ρατσιστικά εγκλήματα που κάνουν οι κακοί Έλληνες, άνθρωποι με ισχυρές προσβάσεις σε εκδοτικά συγκροτήματα και πολιτικούς, φτερούγιζαν σε άλλες κατευθύνσεις ντυμένοι ιερείς. Με lear jets, μόνο που αντί για τα Ιεροσόλυμα, πήγαιναν στο Λιχτενστάιν για να σηκώσουν κάτι “δεσμευμένους” λογαριασμούς και μετά ακολουθούσαν 
τον δρόμο Καραβέλα προς την ελευθερία. (Διαβάστε στη συνέχεια όλο το στόρυ)
Όλα αυτά, παρότι ο Πεπόνης τους είχε τυλίξει στην ίδια κόλλα χαρτί μαζί με τον προφυλακισμένο Λαυρεντιάδη.
Από την "Ελεθεροτυπία" μάθαμε ότι οι “δεσμευμένοι λογαριασμοί” ισχύουν μάλλον μόνο όταν είναι να πληρωθούν εργαζόμενοι και όχι “εκδότες”, οι βαλιτσοφόροι με τράνζιτ πτήσεις.
Η αποκάλυψη της Γιάννας Παπαδάκου είναι σοβαρότατη και ο κύριος Ρουπακιώτης θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις (λέμε τώρα), γι’ αυτές τις απανωτές επιτυχίες.
Πως είναι δυνατόν να γίνονται συλλήψεις α λα καρτ για ταυτόσημα κατηγορητήρια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Κυριακίδη; Εαν ναι, πως είνα δυνατόν να επισκέπτεται το Λιχτενστάιν; Γιατί το τράνζις μπορείς να το κάνεις με πλαστό διαβατήριο. Τις αναλήψεις;
Και τέλος, εμείς γράψαμε κάτι, που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την χθεσινή αποκάλυψη των “Παραπολιτικών”. Ο Λαυρεντιάδης, δεν θα την βγάλει καθαρή στον Κορυδαλλό. Όχι βέβαια από κάποια ανάγκη για “λαϊκή δικαιοσύνη”, όπως φαίνεται. Αλλά για να θαφτεί μία και καλή το σύστημα που κρύβεται πίσω από την Proton και είχε παρατηρήσει έγκαιρα ο ΑΝΤΙ300.
Τότε δυσκολευτήκαμε να τον πιστέψουμε. Τώρα που τα στοιχεία του παζλ συμπληρώνονται, με περίεργα θαλασσοδάνεια που μπήκαν όλα στην Bad Bank, με βαλιτσοφόρους σε εξωτικούς παραδείσους, εκδότες και πολιτικούς (;) πληρωμένους στο ακέραιο και απλήρωτους εργαζόμενους, μένουμε να περιμένουμε το άκουσμα της “τραγικής είδησης” που θα είναι και η ταφόπλακα για την αλήθεια.
Τότε κύριε Ρουπακιώτη πως θα χαρακτηρίζεστε; Πετυχημένος ή μήπως “πεντακαθαρίδης”;
ΥΓ. Η αποκάλυψη της Παπαδάκου για ακόμα μία φορά μας επιβεβαιώνει. Από το 2009 γράφαμε ότι του βαλιτσοφόρου η μάνα δεν κλαίει ποτέ σε αυτή την χώρα. Δείτε τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τον “άγιο άνθρωπο” που κάποιοι “υπερπατριώτες” ιερείς του έπλεκαν και το εγκώμιο.
Την Αλήθεια ρε!

Ως ιπτάμενος «παπάς» το έσκασε ο Κυριακίδης
Το ένταλμα σύλληψης και η ιδιωτική πτήση προς Λιχτενστάιν
Ως ιπτάμενος «παπάς» το έσκασε ο Κυριακίδης

Επειδή τον είχαν... αγιοποιήσει το 'σκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) με ιδιωτική πτήση και ντυμένος παπάς! Η ιστορία που μας διηγήθηκε έγκυρη νομική πηγή, κοντά στο κύκλωμα Λαυρεντιάδη - τις ημέρες δόξης λαμπρής βέβαια - μοιάζει απολύτως απίθανη αλλά τη μεταφέρουμε διότι η πηγή είναι τόσο έγκυρη που μάλλον δεν μπορεί να διαψευσθεί. Ο φυγάς σήμερα Πέτρος Κυριακίδης (επάνω αριστερά), που εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων μεγάλων μέσων ενημέρωσης - εφημερίδων και ραδιοφώνου - είναι ο άνθρωπος που είχε και το pay - roll των εργαζομένων των ΜΜΕ την εποχή της παντοδυναμίας του άλλοτε στενού του φίλου (τον αποκαλούσε και πατέρα του), του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό μεγαλοεπιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (κάτω αριστερά).
Ηταν λοιπόν Πέμπτη μεσημέρι προς απόγευμα, στις 13 Δεκεμβρίου 2012, όταν αιφνιδιαστικά άνδρες της Αστυνομίας εκτελούν ένταλμα σύλληψης της 2ης ανακρίτριας, κυρίας Ιωάννας Χατζάκη, σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη ο οποίος δεν ειδοποιήθηκε και συνελήφθη με τα χρήματα στο χέρι, περίπου 700.000 ευρώ! Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, τον Πέτρο Κυριακίδη, για τον οποίο το ένταλμα δεν εκτελέστηκε αμέσως αλλά την επομένη. Ειδοποιημένος για την επικείμενη σύλληψη είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο, με τη συνοδεία μάλιστα άλλων δυο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς) ντυμένος παπάς... Το σχέδιο πτήσης που δόθηκε ήταν για τα Ιεροσόλυμα, αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν. Οι ίδιες πηγές λένε ότι στο μικρό κρατίδιο, όπου ο όμιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική επενδυτική τράπεζα, ο Π. Κυριακίδης διέθετε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Εγινε, λοιπόν, ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και χρημάτων. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα, αλλά στη Λατινική Αμερική.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης
Και η ιστορία συνεχίζεται... Ενώ η φυγή Κυριακίδη κρατιέται σε «χαμηλούς τόνους» από τις Αρχές, λίγο μετά τα Χριστούγεννα σκάει και άλλη είδηση. Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της στενής συνεργάτιδας του Κυριακίδη, της δικηγόρου Ελένης Σκούρα,επίσης δεν μπορεί να εκτελεστεί. Πηγές του «Βήματος» επιμένουν ότι η κυρία Σκούρα με τον σύζυγό της συνάντησαν τον Π. Κυριακίδη στη Λατινική Αμερική. Και εκείνη κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει από την πολύπαθη, όπως αποδεικνύεται, Proton Bank το ποσό των 100 εκατ. ευρώ! Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Σκούρα, η οποία καταζητείται ως σήμερα, προτίμησε τον Κυριακίδη και όχι τον Λαυρεντιάδη, όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των δύο ανδρών.

Κατά μια τραγική συγκυρία, πάντως, ήταν μια επιταγή στο όνομα του Π. Κυριακίδη που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη και ξετύλιξε το κουβάρι της υπεξαίρεσης. «Το Βήμα» κατά μια δημοσιογραφική... σύμπτωση συμμετείχε στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι: Αύγουστος του 2010 και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει άλλη υπόθεση, αποκαλύπτεται η έκδοση επιταγής από τον Λ. Λαυρεντιάδη στο όνομα του Π. Κυριακίδη. Το ποσό που ζαλίζει ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ. Υπάλληλος της Βουλής εντοπίζει την επιταγή και τη δίνει σε δημοσιογράφο του «Βήματος». Δημοσιεύεται η ύπαρξή της και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο.
Ακόμη και τότε όμως δεν «χάλασαν» οι σχέσεις του Π. Κυριακίδη με τον Λ. Λαυρεντιάδη. Ο τελευταίος έλεγε ότι «οι θεραπευτικές του ιδιότητες τον είχαν κάνει καλά από τη χρόνια ασθένειά του», που τον βασανίζει ακόμη και σήμερα στον Κορυδαλλό.

Οι σχέσεις με την Ιεραρχία
Ποιος είναι όμως ο 72χρονος, καταζητούμενος σήμερα εκδότης, εκκλησιαστικών κατ' αρχήν βιβλίων και στη συνέχεια μεγαλοϊδιοκτήτης ΜΜΕ; Ανθρωπος της εκκλησίας, με ισχυρές φιλίες σε ανώτατους εκκλησιαστικούς κύκλους, ήταν βαθιά θρησκευόμενος από μικρός. Είναι και κύπριος υπήκοος και διαχειριστής της ΜΚΟ Ρωμηοσύνη. Εχει διακριθεί για το φιλανθρωπικό του έργο μαζί με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μετά τη γνωριμία του με τον επιχειρηματία και κυρίως μετά το 2008 μπήκε δυναμικά στα ΜΜΕ («Espresso», Flash, «Ημερησία», «Πήγασος», «Ελευθεροτυπία» κ.λπ.,) αφήνοντας πάντως εκατοντάδες εργαζομένους για τέσσερις μήνες απλήρωτους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η οργάνωση, από πλευράς του, τελετών θεραπείας αφού υποστήριζε ότι ο ίδιος είχε το χάρισμα να θεραπεύει με εναλλακτικές θεραπείες ακόμη και τον εαυτό του από ανίατες ασθένειες! Είχε τιμηθεί και από τον Αρχιεπίσκοπο (7 Ιουλίου 2010) αλλά και από τα Ιεροσόλυμα για το φιλανθρωπικό του έργο (Ταξιάρχες Τάγματος Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)! Λένε ότι χαιρετούσε και αποκαλούσε με τα μικρά τους ονόματα τους φανατικούς πιστούς της Μητρόπολης. Ακόμη και μετά τη φυγή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων διετύπωσε την άποψη ότι αποκλείεται να έχει διαπράξει όσα τον κατηγορούν.

Οι σχέσεις του με τον Λαυρεντιάδη χάλασαν όταν εναντίον του τελευταίου ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση 700 εκατ. ευρώ. Τότε επιχείρησε να διαφοροποιηθεί. Ο εισαγγελέας κ. Γ. Δραγάτσης όμως και η ανακρίτρια κυρία Χατζάκη του απήγγειλαν σκληρό κατηγορητήριο και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο,  δεν εντοπίσθηκε ποτέ, σε αντίθεση με τον άλλοτε ισχυρό τραπεζίτη.

Μαζί με τον Π. Κυριακίδη έκαναν φτερά και όλα τα εμβάσματα και τα παραστατικά με τους ανθρώπους του Τύπου που πληρώνονταν. Καθόλου τυχαίο, επιμένουν όσοι γνωρίζουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου