Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δικαίωση ομογενών για "ριψοκίνδυνο" δάνειο!

Απόφαση - σταθμός από δικαστήριο της Αυστραλίας

Οι τράπεζες θα πρέπει να προσέχουν σε ποιους χορηγούν δάνεια. Γιατί αν χορηγούν «ριψοκίνδυνα» δάνεια τότε θα πρέπει να αναμένουν πως μπορεί και να τα… χάσουν!
 Αυτό περίπου είναι το πνεύμα της απόφασης αυστραλιανού δικαστηρίου που αποφάνθηκε πως η τράπεζα Bendigo Adelaide Bank δεν μπορεί να κατασχέσει το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζεύγους ομογενών επειδή δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν το δάνειό τους, αξίας ενός εκατομμυρίου, 200 χιλιάδων δολαρίων.
 
Ο Στιβ και η Ίρις Καραμήχου, περίπου 80 χρονών ο καθένας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας, έκαναν μήνυση στην τράπεζα γιατί μετά από την ανικανότητά τους να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου, η Bendigo Adelaide Bank τους έστειλε εξώδικο για κατάσχεση.
 
Οι ομογενείς είχαν ένα μικρό καφέ και το δάνειο του 1,2 εκατ. δολαρίων το πήραν προκειμένου να το επενδύσουν στην επιχείρησή τους.  
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναγνώρισε το γεγονός ότι οι ομογενείς δεν γνώριζαν καλά αγγλικά και ήταν μεγάλοι σε ηλικία και είπε πως η τράπεζα ενήργησε ανεύθυνα με το να τους δώσει το δάνειο.  
Οι ομογενείς ενισχύθηκαν στην προσπάθειά τους από τον οργανισμό Unhappy Βanking που υπερασπίζεται θύματα των τραπεζών.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου