Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η αλήθεια για την Κύπρο

Η Κύπρος ευτύχησε να έχει στην προεδρία της Δημοκρατίας τον Τάσσο Παπαδόπουλο.
Δυστυχώς, οι διάδοχοί του αποδείχθηκαν  ελάχιστοι, όχι όμως και ο Κυπριακός λαός.  
Πολλά λέγονται, πολλά γράφονται για την υπόθεση της Κύπρου. Για να βάζουμε τα πράγματα στην πραγματική τους βάση:
Το βροντερό "Όχι" στους οικονομικούς Ναζί της Ευρώπης, δεν το είπε το κυπριακό πολιτικό σύστημα. Το είπε ο Κυπριακός Λαός. Ένας λαός που έχει περάσει από "Σαράντα Κύματα", ένας λαός που έχει χιλιοπροδοθεί, ένας λαός που εκβιάζεται συχνά - πυκνά όχι μόνο από τους "παγκόσμιους νταβατζήδες" αλλά και από το "κράτος των Αθηνών" προκειμένου να συναινέσει σε "λύσεις". Ένας λαός που
ευτύχησε να έχει για πρόεδρο τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος συμμάζεψε τα πάντα, είχε το σθένος να πει "Όχι" στο σχέδιο Ανάν, να βρει οικονομικές λύσεις για την Μαρτυρική Μεγαλόνησο. Σε αυτόν οφείλονται οι σχεδιασμοί για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην Κύπρο. 
Το "Όχι" τώρα στις απαιτήσεις των Μέρκελ - Σόιμπλε το είπε ο Κυπριακός Λαός και το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να ακολουθήσει! 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του Κυπριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, ήταν αυτός που δέχθηκε την τρόικα, ήταν αυτός που δεν έκανε τίποτα για να οργανωθεί η κατάσταση στην Κύπρο και ενώ γνώριζε τους σχεδιασμούς του Βερολίνου - Βρυξελλών. 
Το ίδιο και ο νυν πρόεδρος Αναστασιάδης. Ας μην ξεχνούμε ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών Σαρρή να υπερψηφίσει το "κούρεμα" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Και μετά απηύθυνε και διάγγελμα στον Κυπριακό Λαό υπέρ του "κουρέματος"! Το χειρότερο είναι πως δεν έλαβε κανένα μέτρο, δεν είχε, ούτε τώρα έχει, σχέδιο αντίδρασης και, φυσικά, αγνόησε τους Ρώσους, δεν τους ενημέρωσε καν, παρά το γεγονός ότι είναι οι μεγαλύτεροι καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες. Είναι και αυτός ένας σοβαρός λόγος που οι Ρώσοι παρουσιάστηκαν χολωμένοι και έκαναν πλάκα στον Σαρρή. 
Όταν τα μαντάτα συνειδητοποιήθηκαν από τον Κυπριακό Λαό που είχε πως προσπαθούν να του φάνε τα λεφτά, ξεσηκώθηκε και ανάγκασε το πολιτικό σύστημα να τον ακολουθήσει.
Με οποιοδήποτε κόστος, δηλώνουν πάρα πολλοί Κύπριοι, τονίζοντας πως το σοβαρότερο είναι η αξιοπρέπεια. Οι Κύπριοι υπενθυμίζουν τις προσπάθειες της Δύσης να βάλει στο χέρι ολόκληρη την Κύπρο - τεράστιο αεροπλανοφόρο της Ανατολικής Μεσογείου: Προδοσία από την Αθήνα, Εισβολή, Κατοχή, Διχοτόμηση, Σχέδιο Ανάν και τώρα Οικονομική Δολοφονία! Μόνο που οι Κύπριοι δεν έχουν μεταλλάξει τον εθνικό τους φρόνιμα. Τόσα χρόνια βασάνων τους έχουν σε εγρήγορση. Βεβαίως, για μια ακόμη φορά είναι προδομένοι από τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματά τους. Τα οποία δεν διαθέτουν σχέδιο αντίδρασης και αυτό φάνηκε. 
Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για την Κύπρο που καταρράκωσε την "γερμανική ηθικολογική οικονομική πολιτική" και ιδιαίτερα τους πρωτεργάτες της Μέρκελ - Σόιμπλε. Θέλουν να την κάνουν να το πληρώσει. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί δεν υπάρχει η στήριξη της Αθήνας, η οποία βρίσκεται ήδη υπό γερμανική κατοχή. 
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν αυτό το "Όχι" είχε ειπωθεί στο Καστελόριζο πριν από τρία χρόνια... Όμως και τώρα δεν είναι αργά και με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι παράγοντες στον κόσμο (π.χ. Πολ Κρούγκμαν) κατανοούν ότι η πολιτική Μέρκελ - Σόιμπλε οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. 
Κατανοούν πως όταν οι Ούννοι καταλαμβάνουν μιαν ήπειρο, μόνο αποκαΐδια αφήνουν πίσω τους...          
Όριον 

ΥΓ. Ο σύμβουλος του Σόιμπλε και πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, κ. Φουξ, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Real News (κυκλοφορεί αύριο) ότι η απόφαση για την Κύπρο ήταν ηλίθια διότι χτυπά ευθέως την αξιοπιστία της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. 
Ένα ακόμη στοιχείο που ανατρέπει τις απαιτήσεις των οικονομικών Ναζί: οι κυπριακές τράπεζες πριν από μερικούς μήνες είχαν περάσει τα περίφημα τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποδείχθηκαν μια χαρά. Πώς λοιπόν τώρα έχουν τεράστιο πρόβλημα και θέλουν να τις... εξυγιάνουν; Τι έχει να πει γι' αυτό ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs, o θλιβερός κ. Στουρνάρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου