Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Νέο "Όχι" της Μάνης στις ανεμογεννήτριες


Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) σε συνεργασία και με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, διοργάνωσε  στις Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου, ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες καθώς και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή αιολικών πάρκων στη Μάνη και τη Λακωνία με θέμα: «Μάνη – Ανεμογεννήτριες – Λακωνία – Β.Α.Π.Ε.» 
Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε τελικά ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) που είχε προσκληθεί, αλλά παρουσιάστηκε το κείμενο που έστειλε, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η αιολική ενέργεια και τα πάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπόλοιποι ομιλητές που ανέλυσαν τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων ήταν ο Αποστόλης Καλτσής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, που μίλησε κυρίως για τις επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα, ο Κυριάκος Κοττέας. ιστορικός και μέλος της Ομοσπονδίας Πεζοπορίας και Αναρρίχησης που μίλησε κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά την εγκατάσταση και κατά τη λειτουργία των ανεμογεννητριών. Επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυαραβιτών κ. Πλαγιαννάκος, ο οποίος ανέλυσε τις επιπτώσεις όσον αφορά την ιστορική περιοχή της Μάνης και ο κ. Ψαρράκης μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου " ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"  από τα Βάτικα όπου μετέφερε στο ακροατήριο την πλούσια εμπειρία του από την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Νεάπολης και τις ενέργειες των εκεί συλλόγων προκειμένου να αποτραπεί. 

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από διαφόρους φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Πουλοκέφαλου και Φλώρου εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του κ. Τζεφεράκου εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του κ. Πετροπουλάκη εκ μέρους των ξενοδόχων Λακωνίας και αρκετών άλλων πολιτευτών, επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και ιδιωτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη.
Η Τουλίπα του Γουλιμή (φωτ. Όριον)
Στο τέλος της εκδήλωσης αποφασίστηκε η δημιουργία Παλλακωνικού Μετώπου κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων όπως έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή μας, στο οποίο θα συμμετέχει και ο ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο με προσωρινό συντονιστή -με τη συνδρομή και των υπολοίπων- τον κ. Δημήτρη Δημητριάδη, πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
Η επόμενη συνάντηση σχετικά με το θέμα ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου, στα Βάτικα με διοργανωτή τον τοπικό σύλλογο «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ». 

Διαβάστε επίσης: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου