Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας χθες και σήμερα

Ο τρίτος όροφος του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας ήταν παράνομος. Αριστερά διακρίνεται το Διοικητήριο (που επίσης διαθέτει τον τελευταίο όροφο παράνομο) στο οποίο στεγαζόταν η Πολεοδομία... Όταν η Πολεοδομία το πληροφορήθηκε από τον Τύπο έσπευσε και επέβαλλε πρόστιμα τα οποία ουδείς γνωρίζει αν και σε τι ύψος εισπράχθηκαν!


Την προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους στις 28 & 29 Ιουνίου 2012, αποφάσισε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάλειψη των υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. 
Σημειώνουμε ότι το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας κατασκευάσθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση δημοσίου έργου που επρόκειτο να στεγάσει τη νομιμότητα αλλά κυριαρχούσε η... παρανομία.  
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τρίτος όροφος του Μεγάρου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Εφετείου Καλαμάτας, είχε κατασκευαστεί παράνομα. Μάλιστα όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση από τον Τύπο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το έτος 2004, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Παν. Παπαληγούρας ανέβαλε τα εγκαίνια του Εφετείου και ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ. Ε, λοιπόν γι' αυτήν την παρανομία ουδείς εκ των υπευθύνων πλήρωσε! Από την αρχή της κατασκευής του το Μέγαρο αντιμετωπίζει προβλήματα εισροής υδάτων και υγρασίας. Γενικώς είναι μια κατασκευή απ' αυτές που δεν θα ζήλευε κανένας να έχει υπό την ιδιοκτησία του!    
Παλιά φωτογραφία από το β΄όροφο του Μεγάρου με... λίμνη. 
Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την αποχή αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με την από 26-6-2012 ομόφωνη απόφαση του για μια ακόμη φορά εκφράζει την έντονη δυσφορία του για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. 
Ειδικότερα θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία, τα οποία υπό συνθήκες καύσωνος στερούνται της λειτουργίας κλιματιστικών μηχανημάτων, παρόλο που, όπως προκύπτει από την με αριθμ. πρωτ. 2747/6-6-2012 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., έχει εγκριθεί πίστωση για το μηχανικό και χημικό καθαρισμό της ψυκτικής μονάδος. 
 Είναι προφανές ότι οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι υπάλληλοι, είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα, οι οποίες μας εμποδίζουν να ασκήσουμε στοιχειωδώς το επάγγελμα μας. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας.
Η εγκατάλειψη αυτή των υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την όλη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ποιότητα της απονομής του Δικαίου.
Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αποφάσισε προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων στις 28 & 29 Ιουνίου 2012.
Πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό και να καταλογισθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν". 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου