Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πρόταση συμβιβασμού για την υπόθεση Ζαχόπουλου


Προσπάθεια συμβιβασμού στη γνωστή υπόθεση Ζαχόπουλου κατέβαλε το πρωί το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζονται η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. 
Την πρόταση για τη συμβιβαστική επίλυση της υπόθεσης έκανε ο εισαγγελέας της έδρας Γιάννης Αγγελής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χρ. Ζαχόπουλου, και βρήκε σύμφωνους τους δικαστές της σύνθεσης. Παράλληλα, και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων συμφώνησαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ, όταν ρωτήθηκε ο Χρ. Ζαχόπουλος αν έχει διάθεση να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, δεν δήλωσε αρνητικός, διευκρίνισε ωστόσο ότι θέλει την αποκατάσταση του ονόματός του και την απόδοση της Δικαιοσύνης. Για τον λόγο αυτό ζήτησε χρόνο για να μιλήσει με την οικογένειά του, αφού, όπως είπε, οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τον ίδιο αλλά και τη γυναίκα και τον γιο του.

«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω τώρα, υφίσταμαι ακόμη και σήμερα ένα φοβερό κυνηγητό και δυσκολίες. Μόνο εμείς ξέρουμε τι τραβάμε και τι θα τραβήξουμε. Οι συνέπειες δεν είναι μόνο για τον εαυτό μου» είπε ο κ. Ζαχόπουλος, ο οποίος παρίσταται ως πολιτικός ενάγων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού διευκρίνισε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει χωρίς πίεση και με την ελεύθερη βούλησή του. 

Από την πλευρά του, ο Χρ. Νικολουτσόπουλος εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στον κ. Ζαχόπουλο, γιατί και ο ίδιος, όπως είπε, βρέθηκε στη θέση του, δηλαδή «κοντά στον θάνατο». Γνώμονας της όποιας ανάμειξής του στην υπόθεση, όπως είπε, ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων: «Για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τον κ. Ζαχοπουλο, είμαι σε θέση να τον κατανοήσω καλύτερα από τον καθέναν, γιατί βρέθηκα κοντά στον θάνατο. Είμαι έτοιμος να ζητήσω δέκα συγγνώμες στον άνθρωπο Ζαχόπουλο». 

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη, στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να έχει τον χρόνο ο κ. Ζαχόπουλος να σκεφτεί και να αποφασίσει. Νωρίτερα, στην κατάθεσή του ο άλλοτε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως η Εύη Τσέκου είχε συνεργαστεί με άλλα άτομα που γνώριζαν από παρακολούθηση και χρήση τέτοιων μέσων, «συμμετείχε σε μια ομάδα που το έκανε αυτό και είχε συνενόχους». 

Όπως είπε, το υλικό, αφού αποτυπώθηκε, άρχισε να κυκλοφορεί αναζητώντας αγοραστές και διακινήθηκε με στόχο την πολιτική και οικονομική του εκμετάλλευση. Αναφερόμενος στον Θέμο Αναστασιάδη, είπε: «Συνέπραξε σε αυτήν την προσπάθεια, απευθυνόμενος σε παράγοντες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δικές του προσδοκίες, φρόντισε να αξιοποιήσει το υλικό για το συμφέρον του, πολιτικό, οικονομικό, προσωπικό. Εκτιμώ ότι είχε πολλαπλά οφέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου