Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Κιλκίς:Προσπάθησαν να κλέψουν γέφυρα 15 τόνων!

Τελείωσαν τη δουλειά τους και ξεκίνησαν με γερανό, για να υλοποιήσουν μια κλοπή... αδιανόητη: ολόκληρη γέφυρα! Και όταν οι δύο εργάτες κατασκευαστικής εταιρίας, επιχείρησαν να «ξηλώσουν» και να αφαιρέσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς, συνελήφθησαν. Οι δύο δράστες, ηλικίας 44 και 48 ετών, έφτασαν στο σημείο με γερανό αλλά έγιναν αντιληπτοί και πιάστηκαν στα πράσα. Η γέφυρα είναι διαστάσεων 17x5 μέτρων και βάρους περίπου 15 τόνων. Όπως έγινε γνωστό, η γέφυρα χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ για την κατασκευή σταθερής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι και η μοναδική, καθώς σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος αλλά και της υπόλοιπης χώρας, δρουν οι λεγόμενες «συμμορίες χαλκού και μαντεμιού», που αφαιρούν ό,τι έχει σχέση με σίδερο και χαλκό για να τα πουλήσουν στη συνέχεια.
Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν σε σχάρες και καπάκια από δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ κ.λπ. Μόλις πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι έκλεψαν ολόκληρη τη σιδερένια γέφυρα κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επάνω στον Στρυμόνα ποταμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου