Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΛΜΑ: ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


salmas-trompoukis

Η υπόθεση Σαλμά και ο φάκελος που ανοίξαμε με τον "χαιδεμένο" φίλο του φυλακισμένου για συμμετοχή στο κύκλωμα της απαγωγής Παναγόπουλου, υπεργολάβο του Μπόμπολα Γ.Τρομπούκη(αυτά θα τα συζητήσουμε άλλη στιγμή), αποτελεί γραφίδα απόδειξης για το βρώμικο σύστημα πολιτικής διαπλοκής που κατέστρεψε την Ελλάδα, μείωσε την εθνική προκοπή, τελμάτωσε τη χώρα και την ξαναπήγε στην επώδυνη σκλαβιά μιας νέας Ευρωπαικής "Τουρκοκρατίας".

Ένας γιατρός ορθοπεδικός που δηλώνει και αθλητίατρος(και αυτό είναι ένα θέμα προς επίκαιρη συζήτηση για το πως πήρε την ειδικότητα αθλητιάτρου ο κύριος υπουργός), γίνεται ψευτοκαθηγητής, σύμφωνα με απόφαση που αποκαλύψαμε. Και έρχεται μετά από μήνες η εκπρόσωπος στην Ελλάδα της λέσχης Μπίλντεμπέργκ, ένα από τα πιο αντιπαθή σκύβαλα της πολιτικής, να τον ξανακάνει...καθηγητή.
Με τον κ.Σαλμά σε προσωπικό επίπεδο δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο. Η υπόθεση του όμως αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα ακριβού βουλευτικού κουστουμιού που σέρνεται στα απόνερα της διακομματικής διαπλοκής. Οι Πασόκοι εξυπηρετούν τους δεξιούς και οι δεξιοί τους Πασόκους. Πολιτικές αλλαξοκωλιές με μόνο χαμένο το λαό. Ο λαός όμως τους ξανάφερε. Οπότε ας τους φάει στη μάπα, ας γονατίσει, ας λιώσει στη φτώχεια και ας σκάσει να παραπονιέται. Ραγιάς γεννήθηκε και ραγιάς θα πεθάνει.
Τον κ.Σαλμά(με όλα όσα αποκαλύψαμε)τον παραδίδουμε στον λαό του και στο κόμμα του. Τους τον χαρίζουμε άσπιλο και αμόλυντο από τα βρωμόνερα της διαπλοκής. Εκεί που τον βάφτισε και τον ξέπλυνε η κ.Διαμαντοπούλου. Η πιο άχρηστη υπουργός του Βενιζέλου και του Τζεφρι που κάποιοι την απαξίωσαν και δεν την έβγαλαν όχι βουλευτή αλλά ούτε καθαρίστρια στη Βουλή. Ας κάνει τον κόπο όμως ο Σαλμάς να δώσει(εαν έχει ευθιξία)στην κοινή γνώμη τα τεκμήρια του πανεπιστημιακού του έργου. Πάπαλα. Δεν θα τα δείτε ποτέ.
Δεν θα το τραβάγαμε τόσο πολύ μαζί του. Ήταν όμως απρεπής και ανήθικος. Τηλεφώνησε ανήμερα της εκπομπής σε στέλεχος του Extra 3 και προσπάθησε να κόψει προγραμματισμένα θέματα στην ελεύθερη εκπομπή μας. Ώστε να μην ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Ποιος ο πρώην...ψευτοκαθηγητής. Ο Ψευτοθόδωρος του Κοινοβουλίου.
Θα του χαρίσουμε ως επίλολο(αναμένοντας τα έγγραφα του...νόμιμου διορισμού του στο Πανεπιστήμιο), δημοσίευμα από συμπατριώτες του για τις αγαθές σχέσεις που διατηρούσε με φυλακόβιους.
salmas- troboukis
Η φωτογραφία είναι από την προεκλογική ομιλία που έκανε ο υφυπουργός Υγείας για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, στο Κλειστό Στάδιο του Μεσολογγίου. Δηλαδή πριν από περίπου ένα μήνα.
Ο επιχειρηματίας Γ. Τρομπούκης - ο οποίος σήμερα κρατείται ως μέλος της σπείρας που έκανε την απαγωγή του Π. Παναγόπουλου και άλλα εγκλήματα- είναι το πρόσωπο που φαίνεται στον κόκκινο κύκλο, όρθιος μπροστά από την πρώτη σειρά.
Σ' εκείνη την ομιλία, που διαφημίστηκε εντόνως στον τοπικό Τύπο μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο κ. Σαλμάς είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και είχε προβάλει το έργο της κυβέρνησης στο νομό Αιτωλοακαρνανίας...
Αποκαλύψεις για τον υπόδικο επιχειρηματία Γ. Τρομπούκη και το γραφείο του υφυπουργού κ. Σαλμά
Σχέσεις σταθερές και περίεργες
Σταθερός πελάτης κατά την διάρκεια των επισκέψεων του στην Αμφιλοχία, σε γνωστό παραλιακό σουβλατζίδικο ο Γ. Τρομπούκης. Το συγκεκριμένο μαγαζί και η επιλογή του κ. Τρομπούκη δεν ήταν τυχαία καθώς ο ιδιοκτήτης είναι δεύτερος ξάδερφος του Σαλμά ενώ στη λάντζα δούλευε κουμπάρα της Μαρίας Σωτηρίου!
Την κυρία Σωτηρίου πήρε διευθύντρια στο γραφείο του στο υφυπουργείο Υγείας ο κ. Σαλμάς παρότι στο παρελθόν υπήρξαν αντίπαλοι. Υπάρχει όμως κι άλλη απευθείας σχέση του κ. Σαλμά με τον κ. Τρομπούκη. Ο κ. Τρομπούκης έχει κάνει τις χωματουργικές εργασίες για την βίλλα του υφυπουργού στο Πανόραμα Παλλήνης. Επίσης ο κ. Σαλμάς έχει διορίσει διοικητή στο ΚΑΦΚΑ Μεσολογγίου τον γαμπρό του, λογιστή κ. Δημήτρη Αρβαλή (και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του κ. Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος είχε πει σταματήστε να ασελγείτε στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας). Ο κ. Αρβαλής όμως είναι ο λογιστής και κρατά τα βιβλία του... κ. Τρομπούκη.

Χαζεύοντας το βιογραφικό του Superman Μάριου Σαλμά

Δημοσιεύθηκε στο http://www.parapolitiki.com

Ο Μάριος Σαλμάς επέστρεψε χθες στο Υπ.Υγείας στο οποίο βρισκόταν και στις κυβερνήσεις Καταλληλότερου. Ήδη μάλιστα γράφονται καλά λόγια γι' αυτόν σε site των οποίων οι ιδιοκτήτες ασχολούνται με τον χώρο της Υγείας. Υποθέτω ότι όλους αυτούς θα τους στενοχωρήσει, περικόπτοντας με θάρρος τις περιττές δαπάνες.

Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στο site της Βουλής και διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που... πέτυχε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Παιδί-θαύμα;

Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολής της Θεσσαλονίκης, έκανε την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου του οποίου είναι και Διδάκτωρ. Το 1999, σε ηλικία 31 (!) ετών, εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού στα 31 του ήταν ήδη λέκτορας, να τι έκανε μέσα σε 13 χρόνια:

- Τουλάχιστον 6 χρόνια στην Ιατρική (αν δεν άργησε ούτε μια μέρα να τελειώσει)
- Αν υποθέσουμε ότι τότε δεν υπήρχε καθόλου αναμονή, ξεκίνησε αμέσως την ειδικότητα η οποία μάλλον κράτησε κι αυτή 6 χρόνια (1 χρόνο χειρουργική + 5 χρόνια ορθοπεδική).

Στο ενδιάμεσο, έχει σίγουρα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κι ενδεχομένως και το αγροτικό του. Το 1993 και το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη, σε ηλικία 25 και 28 ετών αντίστοιχα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, δηλώνει και μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Κι αφού μέχρι το 1999 έχει προλάβει να τελειώσει την Ιατρική, να μετεκπαιδευτεί, να πάει Στρατό, να τελειώσει το διδακτορικό του, να εκλεγεί Λέκτορας και να δουλέψει ως γιατρός, το 2000 εκλέγεται βουλευτής. Ο τύπος είναι πρώτος ξάδερφος του Superman, δεν εξηγείται αλλιώς...

Δυο ακόμα παρατηρήσεις:

α) Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, φέροντας παράλληλα την βουλευτική ιδιότητα.

β)  Δηλώνει 18 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά. Εδώ βρήκα μόνο 6, όλες μάλιστα "συλλογικές" κι όλες όσο ήταν βουλευτής. Καμία από τις 6 δεν έχει δημοσιευθεί πριν το 1999, δηλαδή πριν εκλεγεί λέκτορας. Οι άλλες 12 δεν καταγράφονται στο έγκυρο pubmed, κάτι που δείχνει είτε την ποιότητα τους είτε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου