Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η χειρότερη μέρα για να πεθάνεις...

Υπάρχει χειρότερη ημέρα για να πεθάνει κάποιος; Βεβαίως, αν το μοιραίο προκύψει βράδυ Παρασκευής και πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. 
Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας λειτουργεί αυστηρά στο πλαίσιο του πενθημέρου. Αλλά κλειστή παραμένει και κατά διαστήματα σε ανύποπτο χρόνο,
καθώς απασχολεί μονάχα μία νεκροτόμο, η οποία δικαιούται να απουσιάζει σε κανονικές και αναρρωτικές άδειες. Το παράδοξο είναι ότι την ίδια στιγμή στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας υπηρετούν άλλοι 8 νεκροτόμοι, 3 στο ΓΝΛ και 5 στο Πανεπιστημιακό.

Μετά και το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ελευθερία» για τον νεαρό Λαρισαίο που, πριν ταφεί, πραγματοποίησε ένα πολύ μεγάλο τελευταίο ταξίδι, καθώς η σορός του διήνυσε 1.500 χιλιόμετρα σε ένα απαράδεκτο πηγαινέλα στην Αθήνα, το ζήτημα άνοιξε ξανά. Με δήλωσή του στην «Ε» ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ζητεί για άλλη μια φορά από τους συναρμόδιους υπουργούς άμεση λύση, προτείνοντας δύο εναλλακτικές, αμφότερες με μηδενικό οικονομικό κόστος. 

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, σε περιπτώσεις αιφνιδίου ή βίαιου θανάτου (π.χ. από τροχαίο), η θλίψη των οικείων να συνδυάζεται με αβάσταχτη αναμονή για δύο και τρεις ημέρες μέχρι την ταφή του νεκρού, έως ότου διεξαχθεί η υποχρεωτική από τον νόμο νεκροτομή για την επιβεβαίωση των αιτίων πρόκλησης του μοιραίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου