Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Φυλάκιση 30 ημερών σε ποδηλάτη για άδεια κυκλοφορίας!Στην Ελλάδα του 2012 που η εισαγόμενη και ντόπια παρανομία είναι καθημερινότητα, που κανένας δεν νοιώθει ασφαλής ούτε στο σπίτι του, κάποιοι ασχολούνται με τις... άδειες των ποδηλάτων ανατρέχοντας σε νόμο του 1920 (την εποχή που μόνο γαϊδούρια κυκλοφορούσαν "στη δημοσά"). Το μέτρο των αδειών
στα ποδήλατα διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70. Μάλιστα τα ποδήλατα έφεραν και αριθμό κυκλοφορίας. Όχι δεν πλήρωναν τέλη αλλά η άδεια ήθελε τα παράβολά της. Με την εισβολή των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, το ποδήλατο εξοβελίστηκε και κανένας πια; δεν ασχολιόταν μαζί του. 


Ούτε καν η Πολιτεία και οι δήμαρχοι των πόλεων που σχεδίαζαν και εκτελούσαν δρόμους   χωρίς μέριμνα για το ποδήλατο. Μέχρι που η οικονομική κρίση και η αύξηση των καυσίμων και της συντήρησης των αυτοκινήτων, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ποδήλατο... 
Σύγχρονο, υγιεινό, οικολογικό μέσον με νομικό πλαίσιο του 1920!
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο συνέβη και αυτό: στην Ηγουμενίτσα η Τροχαία κάνει ελέγχους σε... ποδήλατα. Μάλιστα κάποιος που συνελήφθη οδηγών ποδήλατο Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών σε ποδηλάτη της Ηγουμενίτσας επειδή δεν είχε άδεια κυκλοφορίας για το ποδήλατό του. 
Αυτό, βέβαια, προβλέπει ο νόμος και εφόσον... η υπόθεση έφτασε από την αστυνομία στα δικαστήρια, εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα.


Αναμφίβολα πρόκειται για μία αυστηρή ποινή...
Υπάρχει ένας νόμος προ του 1920, ο οποίος λέει ότι και το ποδήλατο πρέπει να έχει πινακίδες, και ο οδηγός δίπλωμα οδήγησης. Φυσικά, αυτόν τον νόμο (ο οποίος όπως και οι περισσότεροι της εποχής του, ισχύει κανονικότατα) δεν τον εφαρμόζει πουθενά η τροχαία.....εκτός μάλλον από την τροχαία Ηγουμενίτσας. 


Εύγε στους αστυνομικούς που έπιασαν τον παράνομο! 

2 σχόλια:

  1. Τα πράγματα δεν είναι ακρθβώς έτσι. Ο νόμος του 1920 όντος υποχρεώνει τους ποδηλάτες να έχουν άεια κυκλοφορίας. Ακριβώς όμως επειδή στην πράξη είχε σταματήσει να εφαρμόζεται το 2007 το άρθρο 88 του ΚΟΚ τροποποιήθηκε. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ του 2007 τα ποδήλατα δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν άδεια κυκλοφορίας. Δεν είναι επομένως δυνατό να τιμωρηθεί ποδηλάτης για αυτό το λόγο. άλοστε και να θέλει κάποιος να βγάλει άδεια κυκλοφορίας για ποδήλατο δε μπορεί. Δεν υπάρχει σχετική διαδικασία από το 2007 και μετά. Η τροχαία Ηγουμενίτσας διαψεύδει το γεγονός από ότι έμαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα δεν πας με δικηγόρο άστα να πάνε είναι Έμενα προσωπικά στα 26 χρόνια με σταματήσανε με ένα μοτοποδήλατο ενός φίλου μου που πήγα να το δοκιμάσω και μου έκοψε κλίση γιατί δεν είχα μαζί μου άδεια οδηγήσεως μοτοποδηλάτου ενώ είχα δίπλωμα μαζί μου δίπλωμα μεγάλου κυβισμού 1000 κυβικών

      Διαγραφή