Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ήττα για την Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


Ο Νότος έβαλε γκολ στο Βορρά 


Μετά από μαραθώνιο σκληρών διαπραγματεύσεων και πιέσεων από την πλευρά Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκάστηκε να κάνει για πρώτη φορά σημαντικά βήματα πίσω από τις πάγιες θέσεις της. Εκτός από το ότι υποστήριξε το πακέτο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισ. ευρώ, δέχθηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, καθώς και την αγορά ομολόγων χωρών που πιέζονται από τις αγορές από τους μηχανισμούς στήριξης. Κατόπιν αυτών, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ικανοποιημένη...
«Πήραμε μια καλή απόφαση σήμερα, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και επίσης για μελλοντικά μέτρα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μακροπρόθεσμα μέτρα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε αύριο σ' ένα καλό συμπέρασμα», δήλωσε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπέστη μία σημαντική ήττα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα το βάλει κάτω. Αλλωστε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, όπως λένε, και η Ανγκελα Μέρκελ έθεσε ως όρο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης να υπογράφουν οι χώρες που θα ζητούν αυτού του είδους τη στήριξη ένα μνημόνιο συναντίληψης. 

Αν και το μνημόνιο αυτό -όπως διευκρινίστηκε- δεν θα έχει κάποια σχέση με τα μνημόνια που υπογράφουν οι χώρες που έχουν μπει ήδη στο μηχανισμό στήριξης, οι λεπτομέρειες απομένουν να καθοριστούν. 
Σε κάθε περίπτωση, η Ιταλία και η Ισπανία, με την υποστήριξη της Γαλλίας, κατάφεραν να ανατρέψουν τη γερμανική συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης, μια πολιτική που η Ευρώπη ακολουθούσε στο σύνολό της σχεδόν αδιαμαρτύρητα επί 2,5 χρόνια...

Το χρονικό της αντεπίθεσης του Νότου
Παρά τη διαφαινόμενη σύγκρουση κορυφής που θα επερχόταν, καθώς η Ιταλία και η Ισπανία είχαν προειδοποιήσει γιαυτό, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ εξελισσόταν ομαλά, έως το βράδυ της Πέμπτης. Οι «27» κατέληξαν στο πακέτο για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων και κάπου εκεί ο Νότος αποφάσισε να δείξει τα δόντια του.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι αρνήθηκαν να υπογράψουν το πακέτο για την ανάπτυξη, έως ότου η Γερμανία συναινέσει στη λήψη άμεσων μέτρων για τη μείωση του κόστους δανεισμού τους.
Η Ιταλία και η Ισπανία δανείζονται με απαγορευτικά επιτόκια από τις αγορές και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, όπως είχε προειδοποιήσει ο Ραχόι. Οι δύο ηγέτες επέμειναν αποφασιστικά, μπλοκάροντας τη λήψη απόφασης για το πακέτο ανάπτυξης.
Στο πλευρό των Μόντι και Ραχόι τάχθηκε διακριτικά και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που ζήτησε τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων και κάλεσε τη Γερμανία να δείξει αλληλεγγύη.
Ακολούθησε μαραθώνιος σκληρών διαπραγματεύσεων, έως ότου τα ξημερώματα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοινώσουν ότι η Ιταλία και η Ισπανία ήραν τις επιφυλάξεις τους για το πακέτο της ανάπτυξης σε «αντάλλαγμα» των αποφάσεων για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. Λάβετε μια κενή κάρτα ATM και μετρητά Καλά χρήματα / χρήματα Πληρώστε το χρέος σας απευθείας σήμερα σε οποιοδήποτε μηχάνημα ATM γύρω σας οπουδήποτε στον κόσμο. επικοινωνήστε με το blankatm156@gmail.com .. Είναι 100% εγγυημένο ασφαλές, χωρίς να ανησυχείτε για να πιάσετε, επειδή η κενή κάρτα είναι ήδη προγραμματισμένη και φορτωμένη με καλά χρήματα σε αυτό, με τέτοιο τρόπο που δεν είναι ανιχνεύσιμο και έχει επίσης μια τεχνική που το καθιστά αδύνατο για να σας εντοπίσει η CCTV, δεν είμαι ηλίθιος άνθρωπος που θα βγω στο κοινό και θα αρχίσω να λέω τι δεν έχει κάνει κάποιος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Mike και επίσης για το πώς θα λάβετε την κάρτα σας, παραγγείλετε τη δική σας σήμερα μέσω email: blankatm156@gmail.com

    WhatsApp +17657050044

    ΑπάντησηΔιαγραφή