Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική από το χτύπημα στην Microsoft



Το κουβάρι μιας άκρως περίεργης υπόθεσης καλούνται να ξετυλίξουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς λίγες ώρες μετά το «χτύπημα» στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Microsoft στο Μαρούσι τα ερωτήματα είναι πολλά.
Κατ’ αρχάς το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία. Πρόκειται για εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 03.45 τα ξημερώματα στο κτήριο της Microsoft.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία του φύλακα της εταιρείας, ένα βανάκι πλησίασε στο κτήριο. Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει ο φύλακας, τρία άτομα κατέβηκαν, τον απείλησαν και τον διέταξαν να απομακρυνθεί.

Οι άγνωστοι, αφού έσπασαν με τη βοήθεια ενός μικρού βαν τον κεντρικό υαλοπίνακα του κτηρίου επί της Λ. Κηφισίας 216, έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο μπιτόνια με βενζίνη και γκαζάκια, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε μικρής ισχύος έκρηξη, με τις φλόγες να προκαλούν καταστροφές στον ισόγειο χώρο και στον α' όροφο. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα ήταν κλεμμένο.



Τα ευρήματα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι πολλά.





Το «χτύπημα» θεωρείται σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες όσο και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έδρασαν.
Σημειώνεται ότι στο σημείο κλήθηκαν, από την πρώτη στιγμή, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς να γίνει γνωστό αρχικά ότι επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση.

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της επίθεσης αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια, για να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες. Στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο βρίσκονται μέλη της Αντιτρομοκρατικής και δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν τυχόν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου