Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποιοι ετοιμάζονται για υπουργικούς θώκους


Όπου νάναι «κλειδώνει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης καθώς κοντεύει να τελειώσει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων (ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ) κ. Ευ.  Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση. 
Παρών στη σύσκεψη είναι και ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του οικονομικού επιτελείου. Νωρίτερα είχαν συνάντηση οι κ.κ. Σαμαράς και Ράπανος, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά με αντικείμενο οι εκκρεμότητες που αφορούν στην οικονομία. Στη σύσκεψη των αρχηγών αυτή θα καθορισθεί και το προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Μετά τη μία άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς. Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με υφυπουργό τον κ. Κ. Τζαβάρα,  ο κ. Ευρ. Στυλιαννίδης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κ. Μουσουρούλης με υφυπουργό τον κ. Ν. Βερνίκο στο υπουργείο Ναυτιλίας, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Χρ.Σταϊκούρας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Ν. Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αθ. Τσαυτάρης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στο υπουργείο Υγείας με υφυπουργό τον κ. Μ. Σαλμά, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης νέος Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου κυβερνητικός εκπρόσωπος, o κ. Αν. Μανιτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Γ. Δρούτσης στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον κ. Ν. Νικολόπουλο, ο κ. Κ. Χατζηδάκης στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού και Υποδομών με αναπληρωτή τον κ. Νότη Μηταράκη και υφυπουργούς τους κκ Θ. Σκορδά και ΣτΚαλογιάννη.

Επίσης, τηλεφώνημα δέχτηκε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με υπουργό τον καθηγητή κ. Ευ. Λιβιεράτο, αλλά δεν δέχτηκε. Μάλιστα με τον κ. Κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικώς και ο πρωθυπουργός αλλά ο πρώτος αρνήθηκε εκ νέου τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας τηλεφώνημα δέχθηκε και ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Αλεβιζάτος, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη για ποιο πόστο προορίζεται.

Στο μεταξύ, από το πρωί σήμερα συναντώνται, στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να ολοκληρώσουν το τελικό κείμενο του προγραμματικού πλαισίου. Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει πλέον μόνιμα καθήκοντα και ονομάζεται Ομάδα Διαχείρησης Κρίσεων της Κυβέρνησης.

Το κείμενο θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, για να δώσουν την τελική τους έγκριση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα κεφάλαια και αναμένονται να συμφωνηθούν οι τελικές διατυπώσεις.
Επίσης, αύριο στις 13:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα


Συγχαρητήρια στέλνουν οι ξένες ηγέτες στον Αντώνη Σαμαρά για την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, τηλεγραφήματα απέστειλαν οι πρωθυπουργοί: της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ καθώς και από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Τέλος, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνκελα Μέρκελ κάλεσε το πρωθυπουργό .κ Σαμαρά να επισκευθεί το Βερολίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου