Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λεηλατείται το υλικό του ΟΣΕ

Παλιά ατμομηχανή αφημένη στην τύχη της στον σταθμό των Μύλων (φωτο Όριον)
Ο ΟΣΕ διαθέτει τεράστιο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο που σταμάτησε το τραίνο παρά τις επενδύσεις που έγιναν στο δίκτυο (εκσυγχρονισμός). Άλλο τεράστιος σκάνδαλο και αυτό. Να ρίχνεις χρήματα, πολύτιμα για την Ελλάδα και όταν τελειώσει το έργο να σταματάς την κυκλοφορία των συρμών. Αλήθεια, δεν θα πληρώσει κανείς γι' αυτό; 


Στο θέμα μας που είναι το παλιό υλικό, άχρηστο για τον ΟΣΕ καταλαμβάνει παλαιούς σταθμούς και αρκετά σημεία δίπλα στις ράγες. Αφήστε τους παλιούς συρμούς. Όποιος επισκεφθεί τους Μύλους Αργολίδας, τον παλιό μεγάλο σταθμό του ΟΣΕ, θα κλάψει η ψυχή του. Δημόσια περιουσία, μεγάλο μέρος της οποίας είναι πολύ καλό μουσειακό υλικό, μένει στα αζήτητα, ρημάζει από τον καιρό, λεηλατείται... Βαγόνια, παλιές ράγες, στρωτήρες κ.λπ υλικά η διοίκηση του ΟΣΕ προτιμά να καταρρέουν ή να αρπάζονται από το να τα καταγράψει και να τα; εκποιήσει με απλές διαδικασίες για να μαζέψει και χρήμα. 
Έτσι, πολλοί, ντόπιοι και λαθρομετανάστες, κατά καιρούς μπαίνουν στον πειρασμό να απλώσουν χέρι στην περιουσία του ΟΣΕ. 
Μερικές φορές συλλαμβάνονται, όπως συνέβη χθες στον Άμμο Μεσσηνίας όπου συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή σε βάρος του ΟΣΕ. Ο συλληφθέντες αφαίρεσαν από υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο φύλαξης υλικού του ΟΣΕ 26 ράγες ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη και θα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου