Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις κομμάτων για τη νέα κυβέρνηση

Για κυβέρνηση με μνημονιακό προσανατολισμό, έκαναν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

«Η νέα τρικομματική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βαδίσει έξω από το μνημονιακό δρόμο», τόνισε στην πρώτη αντίδρασή του για τη νέα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι τόσο οι επιλογές των προσώπων στα Υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων, δείχνουν μια κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών, από τον Βασίλη Ράπανο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η επιλογή ενός Υπουργού από τον τραπεζικό χώρο, είναι ενδεικτική των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας τον «πετυχημένο» δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για τη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν θα δεν θα επιτρέψουν στη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων. 

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: 
«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού.
Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με μνημονιακό Δούρειο Ίππο τον Φώτη Κουβέλη, να συνεχίσουν το προσυμφωνημένο σχέδιο της παράδοσης της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στη ηθική, οικονομική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων.
Οι 20 βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, θα δώσουν σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου, μαζί με όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες των Κινημάτων, του Διαδικτύου, των Πλατειών, της ανεργίας και της κάθε δοκιμαζόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης και ελληνικής οικογένειας».
Στον νέο υπουργό Οικονομικών αναφερθηκε σε δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Βασίλη Ράπανο, άλτερ έγκο του Λουκά Παπαδήμου.

Δέσμια των υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΕ χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η όποια αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από την καπιταλιστική κρίση και μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα».

«Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης, δεν προξένησε ενθουσιασμό», σχολίασε ο ΛΑΟΣ, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η σύνθεσή της δεν πρόκειται για λυκαυγές, αλλά για λυκόφως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου