Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βουλή των Λόρδων ή των... Τούρκων;

   

Τελευταίως, η Βουλή των διορισμένων «λόρδων» της Βρετανίας έχει γίνει άντρο τού κάθε φιλότουρκου τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει «πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης» στην Τουρκία. Σε τέτοιο βαθμό «παρασύρουν» ή εκμεταλλεύονται κάποιοι το ανώτατο αυτό νομοθετικό σώμα της Βρετανίας, που στο τέλος διερωτάται ένας αν έχει μετατραπεί σε Βουλή των Τούρκων.

Πρωταγωνιστής σ΄αυτές τις φιλοτουρκικές εκδηλώσεις είναι ασφαλώς η τουρκικής καταγωγής Βαρώνη Hussein Ece, συνεπικουρούμενη από τον λόρδο Μαγγίνις, τού οποίου η «δουλειά» είναι να χτυπά την Κυπριακή Δημοκρατία και να διασύρει τους Ελληνοκύπριους.
Έτσι, την επόμενη Τετάρτη, 13 Ιουνίου, θα διοργανωθεί σε αίθουσα της Βουλής των Λόρδων, σεμινάριο με τίτλο «Από την κρίση στην παράλυση στην Κύπρο: Ποιος θα σπάσει το αδιέξοδο;». Ομιλητές θα είναι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, η H. Ece, ο David Hannay, ο δεδηλωμένος φιλότουρκος Τζάκ Στρο και άλλοι, φίλα διακείμενοι προς την Τουρκία.
Θα προεδρεύσει ο λόρδος Lothian, δηλαδή ο Michael Ancram. Που είχε διατελέσει πρόεδρος τού Συντηρητικού Κόμματος από το 1998 έως το 2001.
Στο σεμινάριο κλήθηκαν μόνο όσοι δεν είναι... ενοχλητικοί.
Ακόμα και ο ΄Υπατος Αρμοστής της Κύπρου, Αλέξανδρος Ζήνων, αγνοήθηκε επίτηδες, αλλά τον προσκάλεσαν αργότερα στο δείπνο, προφανώς για να του ανακοινώσουν τα... πορίσμάτα τους. Ορθώς, ο κ. Ζήνων δεν δέχτηκε την πρόσκληση.
Τους Βρετανούς ομιλητές τους ξέρουμε. Γνωρίζουμε τι θα πουν, τι θα ... εμέσουν. Για να φανταστείτε, ο «καλύτερος» για μάς ομιλητής θα είναι ο Χάνει... (Πού φτάσαμε!!!). ΄Ομως, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τι γυρεύει εκεί;  Και γιατί μεθόδευσε πρόσκλησή  του στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για να μιλήσει για το Κυπριακό;  Θέμα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Μικτής Επιτροπής.

Είναι καιρός να μπεί... χαλινάρι στον Ντάουνερ. Δεν μπορεί να φέρεται ως γυρολόγος στην Ευρώπη και να προπαγανδίζει τις τουρκικές θέσεις με συγκεκαλυμμένο τρόπο. Και το χαλινάρι πρέπει να του το βάλει η κυπριακή κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Απέτυχε ως ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, καιρός να πάει σπίτι του.
 Όσο για τους λόρδους, ας κάνουν όσα σεμινάρια θέλουν. Από την 1η Ιουλίου, η Κυπριακή Δημοκρατία θα προεδρεύει και της Βρετανίας,  η οποία είναι μέλος της ΕΕ. Υποχρεωτικά θα υποβάλλουν τα σέβη τους σ΄αυτό που πολεμούν...
ΗΡΑ 


Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία Λονδίνου  http://www.eleftheria.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου