Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Χαρίζουν Ελλάδα ακόμη και σε πεθαμένους πρωθυπουργούς



Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τα 6 ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, Ελευθέριου Βενιζέλου, Γεωργίου Παπανδρέου (ο παππούς του ΓΑΠ), Κωνσταντίνου Καραμανλή (ο θείος του Κωστάκη), Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη, το 2009, όταν άρχισε η δυστυχία για τον ελληνικό λαό, πριμοδοτήθηκαν με 3.850.000 ευρώ, για τα οποία δεν έχει γίνει καν ποτέ έλεγχος πού πήγαν, ποιοι τα πήρα, πώς διατέθηκαν.Το κράτος δεν γνωρίζει ποια είναι η ακριβής εικόνα των οικονομικών των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών, ποια δάνεια έχουν συνάψει και με ποιες εγγυήσεις, καθώς δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα κανένας επίσημος οικονομικός απολογισμός, ούτε καν για τις κρατικές επιχορηγήσεις που αυτά έχουν εισπράξει κατά το παρελθόν. Ο λόγος; Τα ιδρύματα αυτά βάσει των καταστατικών τους «απολαμβάνουν διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, έχουν πλήρη διαχειριστική αυτονομία και εξαιρούνται του Α.Ν. 2039/1939». Με απλά λόγια, μπορούν να εισπράττουν δημόσιο χρήμα χωρίς την υποχρέωση να δίνουν λογαριασμό στα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

Οι μοναδικές επίσημες πληροφορίες, που υπάρχουν για τα οικονομικά των ιδρυμάτων αυτών, αφορούν μόνο την περίοδο 2007-2009 και αυτές είναι ελλιπέστατες. Είναι άγνωστο τα προηγούμενα χρόνια ποια ποσά μπήκαν στο «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελ. Βενιζέλος», στο «Πνευματικό Ίδρυμα Γ. Παπανδρέου», στο «Ίδρυμα Κ. Καραμανλής», στο «Ίδρυμα Α. Παπανδρέου» και στο «Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης».

Το 2009 με σχετική απόφαση της τότε υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, κ. Άννας Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, στα επιχορηγούμενα ιδρύματα προστέθηκε και το «Ίδρυμα Κ. Σημίτη».

Για την περίοδο 2007-2009 τα πέντε ιδρύματα Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη έλαβαν από τα κρατικά ταμεία από 725.000 ευρώ έκαστο. Το ίδρυμα Κ. Σημίτη έλαβε 225.000 ευρώ. Σύνολο για τα έξι ιδρύματα τη διετία 2007-09 3.850.000 ευρώ.

Αύριο η συνέχεια της μεγάλης έρευνας, με αποκαλύψεις για τις δωρεές ιδρυμάτων και δημόσιας γης στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.
Πηγή:newsbomb.gr

4 σχόλια:

  1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

    Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

    Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

    Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

    Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

    Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN; Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

    Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€; Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

    Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

    Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;
    http://planet-greece.blogspot.com/2011/12/alter-golden.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση του Κώστα Χαρδαβέλλα στο planet-greece για το δημοσίευμα με τις "χρυσές αποδοχές"

    Με επιστολή του στο planet-greece ο Κώστας Χαρδαβέλλας σηκώνει το γάντι με τις υπέρογκες αποδοχές, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους του καναλιού λάμβανε για την εκπομπή του, και απαντάει στις καταγγελίες με τη "χρυσή λίστα". Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του παρουσιαστή του Alter, όπως ακριβώς ο ίδιος την απέστειλε στο planet-greece...


    Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Χαρδαβέλλα:


    Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί η απάντηση μου στις δήθεν «αποκαλύψεις» για το ύψος των αποδοχών μου στο Alter, στην ανάρτησή σας με τίτλο ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Έτσι βούλιαξε το ALTER.

    Καλώ όσους υποστηρίζουν ότι οι ετήσιες αποδοχές μου στο σταθμό ήταν 760.000 ευρώ, να καταθέσουν άμεσα τα στοιχεία που διαθέτουν στο ΣΔΟΕ – έστω και αποστέλλοντάς τα ανωνύμως- ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκλεβε τα χρήματα αυτά γιατί εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε τα έπαιρνα!

    Στην περίπτωση που δεν το πράξουν, τους χαρακτηρίζω αλήτες, που παίζουν με την απελπισία των απλήρωτων εργαζόμενων του Alter.

    Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου «oι αιτίες του κακού» για την κατάρρευση του σταθμού βρίσκονται στις «αμοιβές της ντροπής». Ως μία από τις «αιτίες του κακού» εμφανίζεται να είναι η αμοιβή μου για το έτος 2009 η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 760.000 ευρώ. Είναι σαφές πως με βάση το δικό μου δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς και το Πόθεν Εσχες που καταθέτω κάθε χρόνο ως δημοσιογράφος, η αμοιβή μου από το Alter ήταν κατά πολύ μικρότερη από το αναφερόμενο ποσό.

    Ανεξάρτητα όμως από αυτό, δεν επιτρέπω σε κανέναν να με χαρακτηρίζει "αιτία του κακού" για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Γνωρίζουμε όλοι, ποιοί και πώς οδήγησαν το Alter εδώ που βρίσκεται σήμερα.

    Αναμένω την κίνηση των αυτοαποκαλούμενων «απλήρωτων εργαζόμενων του Alter» και την άμεση αποστολή των στοιχείων που αναγράφονται στην επιστολή τους, στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ.

    Με εκτίμηση
    Κώστας Χαρδαβέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση του planet-greece: Κύριε Χαρδαβέλλα, ανεξαρτήτως της δόσης υπερβολής ή όχι των καταγγελομένων από εργαζόμενους του Alter, προς το planet-greece θα έπρεπε πρωτίστως να έχετε λάβει σοβαρά στα υπ' όψιν, το χρονικό διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι. Όταν κάποιος (και δυστυχώς είναι πολλοί) δεν έχει λάβει ούτε ευρώ επί σειρά μηνών κι από νοικοκύρης βρέθηκε στους πέντε δρόμους ως απόκληρος της κοινωνίας, εκτιμούμε ότι δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω.

    Το αν δεν ήταν 760.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές σας ή όχι είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγήσετε στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι καταγγέλουν μέσω του planet-greece τα παραπάνω και πού σίγουρα, πάντως, δε θα το έκαναν από... χόμπι.

    Θα ήταν φρόνιμο, κατ' εμάς, εάν στηρίζατε με την φυσική σας παρουσία έστω και μία ημέρα τον αγώνα των εκατοντάδων απλήρωτων ανθρώπων, που καθημερινά δίνουν στο κτήριο του Alter και παράλληλα αφουγκραζόσασταν έστω και λίγο τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Μία καθημερινότητα, που βάσει των έως τώρα δεδομένων μοιάζει με ταξίδι στον... αθέατο κόσμο της καταβολής έστω τμήματος των δεδουλευμένων τους.

    Δεχόμαστε το γεγονός ότι είστε κι εσείς απλήρωτος κι ότι βάσει της επαγγελματικής σας στααδιοδρομίας δικαιούστε να λαμβάνετε μεγάλα ποσά. Όμως έχετε υπάρξει και καπετάνιος και σίγουρα δε μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ό,τι όλοι έβλεπαν πώς το καράβι πήγαινε ολοταχώς στα βράχια αλλά κανείς δεν έκανε το παραμικρό. Εκ των υστέρων είναι εύκολη η κριτική και η υπόδειξη υπευθύνων.

    Τα παραπάνω δεν τα αναφέρουμε με διάθεση να σας καταστήσουμε υπεύθυνο για την αρνητική πορεία του "μαγαζιού". Περισσότερο... συμβουλευτικά, ο χαρακτηρισμός "αλήτες" για ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη, είναι τουλάχιστον υπερβολικός.

    Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να δείτε ποιος
    ========================
    καρπωνόταν τη διαφορά των χρημάτων που σας πιστώνουν οι καταγγέλοντες απλήρωτοι εργαζόμενοι; Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο πού θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά.

    Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τη δημοσίευση κάθε θέση σας, χωρίς ίχνος λογοκρισίας ή κακόβουλης κριτικής.

    Η Ομάδα Διαχείρισης του planet-greece

    Παρατήρηση: ( Η υπογράμμιση δική μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά τόσα λεφτα(ΟΣΑ!!! είναι αλήθεια πόσα είναι;) και να μη βρούμε ούτε ..ένα ξένο UFO;

    ΑπάντησηΔιαγραφή