Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα πειράματα των Ναζί προ των πυλών: Η Γερμανία αίρει τα εμπόδια στο γενετικό έλεγχο των εμβρύων!

O προεμφυτευτικός έλεγχος εφαρμόζεται σε έμβρυα που έχουν δημιουργηθεί με εξωσωματική
Μια βρετανική παροιμία λέει "Some things never change" (Kάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ) και μάλλον αυτό αφορά απόλυτα τους Γερμανούς και την Γερμανία: μετά από τους γιατρούς (Μένγκελε) του Χίτλερ που επενέβαιναν γενετικά στις εγκυμοσύνες χρησιμοποιώντας γυναίκες εβραϊκής, σλαβικής ή άλλων φυλών "γ' κατηγορίας," κατά την "κυρίαρχη, Αρία φυλή", τώρα έρχεται μετά από δεκαετίες η "δημοκρατική" Γερμανία και άνοιξε πάλι το κεφάλαιο "γενετικός έλεγχος των εμβρύων". Με μια διαδικασία που υποτίθεται επιτρέπει στους γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες να ελέγχουν τα έμβρυα για γενετικές ανωμαλίες πριν από την εμφύτευση στη μήτρα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την έναρξη της εποχής των "γενετικά σχεδιασμένων βρεφών" σε μια χώρα που εξολόθρευσε συστηματικά τα άτομα με αναπηρία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου και προχώρησε σε φρικτά πειράματα για την δημιουργία του "τέλειου βρέφους" το οποίο θα ήταν ξανθό, με γαλανά μάτια και λευκή επιδερμίδα. Στόχος ήταν ο τέλειος - υπάκουος για το σύστημα, "Άριος άνθρωπος". Η διαδικασία, που είναι γνωστή ως προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD),
Η Γερμανία είχε αρχικά εγκρίνει ένα νομοσχέδιο τον Ιούλιο του 2011, το οποίο θα επέτρεπε περιορισμένα πειράματα. Αλλά όταν ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Απουσίαζε μόνο  το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή της διαδικασίας. Ένας νόμος που επιτρέπει ότι πλέον θα μπορούν να "σχεδιάζουν" ανθρώπους μέσα στη μήτρα της μάνας τους...
Ο προεμφυτευτικός γενετικός έλεγχος των εμβρύων είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται ευρέως σε άλλες χώρες, ωστόσο στη Γερμανία, όπου οι μνήμες για τα εγκλήματα των Ναζί παραμένουν νωπές, είχε προκαλέσει αντιδράσεις  εξαιτίας των φόβων για δημιουργία «γενετικά σχεδιασμένων βρεφών».

Τον Ιούλιο του 2011 η Γερμανία εγκρίνει κατ΄αρχήν ένα νομοσχέδιο για την περιορισμένη δοκιμή της μεθόδου. Όταν όμως ο νόμος τέθηκε σε ισχύ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, διαπιστώθηκε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή του ήταν ανεπαρκές. Η νομοθεσία που προωθήθηκε από τον υπουργό Υγείας Ντάνιελ Μπαχρ για να καλύψει αυτό το κενό εγκρίθηκε την Παρασκευή στη Μπούντεσρατ, τη γερμανική Άνω Βουλή, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτό, και τελικά έγινε» δήλωσε η βουλευτής Ουλρίκε Φλαχ, η οποία είχε προωθήσει το νόμου το 2011.
Πάντως ο προεμφυτευτικός έλεγχος θα είναι διαθέσιμος μόνο για γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου