Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έπαιρναν τις συντάξεις νεκρών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!


Πρωτοφανής υπεξαίρεση με λεία πάνω από 600.000 ευρώ από εικονικές συντάξεις.

Έπαιρναν τις συντάξεις νεκρών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!
Συνελήφθησαν έξι άτομα που αποτελούσαν μέλη δύο κυκλωμάτων, ανάμεσα τους βρίσκονται νυν και πρώην επίορκοι υπάλληλοι.

Απίστευτο και όμως αληθινό... Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων εξάρθρωσαν δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν μέσα στο γενικό λογιστήριο του κράτους.
Μία υπάλληλος σε αργία, ο σύζυγος της, υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, μία συνταξιούχος υπάλληλος και μία πρώην υπάλληλος που είχε πάρει μετάταξη για υπηρεσία του υπουργείου εργασίας, καθώς και δύο φίλες τους, έκλεβαν τις συντάξεις νεκρών!

Το κόλπο με τις συντάξεις των νεκρών

Το κόλπο ήταν απλό αλλά και επικερδές. Μόλις οι επίορκοι υπάλληλοι μάθαιναν από συγγενείς ότι είχε πεθάνει κάποιος δικαιούχος, δεν το ανέφεραν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά άλλαζαν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που έμπαινε η σύνταξη με έναν δικό τους και συνέχιζαν να παίρνουν τα δύο κυκλώματα τις συντάξεις.
Με αυτόν τον τρόπο, μέσα σε περίπου έναν χρόνο, η μία εγκληματική οργάνωση είχε υπεξαιρέσει 479.000 ευρώ και η δεύτερη 68.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τις πέντε γυναίκες και τον σύζυγο της υπαλλήλου που βρίσκεται σε αργία. Όπως λένε οι αρχές, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν παράλληλα με τον ίδιο τρόπο, χωρίς όμως να συνεργάζονται με μοναδική διαφορά, ότι η μία συμμορία επέλεγε να κλέβει τα χρήματα από νεκρούς μεγαλοσυνταξιούχους και αυτό φαίνεται και από τη διαφορά της λείας ανάμεσα στα δύο κυκλώματα...

Στον Εισαγγελέα σήμερα

Τα έξι άτομα θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο άρσης τραπεζικού απορρήτου, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, διαπιστώθηκε ότι σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρούσε η 57χρονη πρώην υπάλληλος του Γ.Λ.Κ., είχε καταβληθεί παράνομα το χρηματικό ποσό των 135.233,55 ευρώ, καθώς επίσης σε πέντε λογαριασμούς που διατηρούσε η 54χρονη το χρηματικό ποσό των 344.688,53 ευρώ.
Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.
πηγή: newsbomb.gr

 

1 σχόλιο: