Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κοντός: Εγώ παρήγγειλα τα πούρα των 5.000 ευρώ

Όπως δήλωσε, ήθελε να τα προσφέρει ως δώρο στους Ευρωπαίους ομολόγους του

 
Κοντός: Εγώ παρήγγειλα τα πούρα των 5.000 ευρώ
Να δικαιολογήσει την αγορά των πανάκριβων πούρων Domenico αξίας 5.000 ευρώ επί υπουργίας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχείρησε ο κ. Αλ. Κοντός.

Ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε την αγορά εξηγώντας πως «στις γιορτές, είθισται στην ΕΕ οι υπουργοί να στέλνουν ένα δώρο στους ομολόγους τους. Εμείς επιλέξαμε ελληνικά αγροτικά προϊόντα για να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε την εγχώρια παραγωγή. Βάλαμε κρασί απ' το Αμύνταιο, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γενικώς», δήλωσε ο κ. Κοντός στο Mega.
Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, η ηγεσία του υπουργείου είχε αποφασίσει να στηρίξει και την μικρή βιοτεχνία στη Λάρισα, η οποία παράγει πούρα.
«Υπάρχει ένας μικρός συνεταιρισμός στη Λάρισα. Πήγαν οι άνθρωποι στην Κούβα, πήραν σπόρο και έκαναν αυτά τα πούρα, τα Domenico. Ελληνικό προϊόν είναι, είπαμε να βάλουμε και πούρα Domenico για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα".
Όπως εξήγησε, «μετά από 20 ημέρες από την αποστολή των πούρων, ήρθε στο υπουργείο ένα τιμολόγιο! Είχε γίνει ανασχηματισμός και δεν ήμουν εκεί, με είχε αντικαταστήσει ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης. Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί δεν ζητούν και δεν ζήτησαν χρήματα για το προϊόντα που μας έστειλαν. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός ζήτησε και ήρθε έτσι το τιμολόγιο, το οποίο απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο», δήλωσε ο κ. Κοντός.
πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου