Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νεαροί ληστές με άρωμα τρομοκρατίας...

Ποιοι στρατολογούν νέους και τους μπλέκουν σε "επαναστάσεις"; 
Αυτοί είναι οι δράστες του Βελβεντού
Κατόπιν διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης η Ελληνική Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το νεαρό της ηλικίας των συλληφθέντων καθώς και οι πληροφορίες για τη φιλία που είχε είς
εξ αυτών με τον φονευθέντα ανήλικο μαθητή, στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, Αλέξη Γρηγορόπουλο, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η δολοφονία εκείνη είχε ως αποτέλεσμα να καεί η Αθήνα από ορδές κουκουλοφόρων στις οποίες μάλιστα όπως έχει αποδειχθεί συμμετείχαν και εισαγόμενοι "¨επαναστάτες" καθώς και Αλβανοί λαθρομετανάστες που έκαναν πλιάτσικο.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από τις συλλήψεις των νεαρών, πέραν από τη διασύνδεσή τους με την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. είναι η κακοποίησή τους από τους αστυνομικούς. Αυτό φαίνεςται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες που η ίδια η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα: μάτια πρησμένα και κόκκινα (από μπουνιές;) χείλη πρησμένα και ματωμένα (από ξυλοδαρμό;) και γενικώς πρόσωπα που φαίνεται να έχουν υποστεί "την γνωστή αστυνομική περιποίηση". Εικόνες που πρέπει να προκαλέσουν την επέμβαση εισαγγελέα αν θέλουμε να υποστηρίζουμε πως έχουμε ευνομούμενη πολιτεία. Ο συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό είναι:
Μιχαηλίδης Ιωάννης του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής.
02022013-mixailidis
Μπουρζούκος Ανδρέας – Δημήτριος του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττικής.
02022013-mpourzoukos
Πολίτης Δημήτριος του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
02022013-politis
Ρωμανός Νικόλαος του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής
02022013-romanos
Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:
(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής.
02022013-mixailidis taut
(β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
02022013-politis taut
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Εις βάρος των Μιχαηλίδη και Πολίτη έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο Ρωμανός λέγεται πως ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μάλιστα βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.
 Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πώς αυτά τα παιδιά, 20 και 22 χρονών, κατάφεραν να εκπαιδευτούν, να συγκροτήσουν ομάδα και να διαπράττουν ένοπλες ληστείες, ίσως και τρομοκρατικά χτυπήματα. Ποιος είναι εκείνος που στρατολογεί, εκπαιδεύει και οργανώνει ομάδες θερμόαιμων που πιστεύουν πως κάνουν επανάσταση; Ποιοι κύκλοι έχουν αυτή τη δύναμη και που είναι σίγουρο πως και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στις τρομοκρατικές οργανώσεις δεν γνωρίζουν. Οι συλλήψεις επαναφέρουν στον νου την υπόθεση της 17 Νοέμβρη που ναι μεν υποτίθεται πως εξαρθρώθηκε, ωστόσο πολλοί γνωρίζοντες καλά τα της τρομοκρατίας, υποστηρίζουν με επιχειρήματα ότι συνελήφθησαν μόνο "οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου