Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Νεαρή Ισπανίδα τα έψαλε σε Παπανδρέου και ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

-Δριμύ κατηγορώ για πολυτέλεια, σπατάλη χρημάτων και ασυνέπεια στους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 
-Τι απάντησε ο Γ. Παπανδρέου (Video)


"Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε", ανέφερε η νεαρή Beatriz Talegón, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας στην Ισπανία.
Η 29χρονη Γ.Γ. της Νεολαίας, απηύθυνε "πύρινο" λόγο εναντίον των ηγετών από το βήμα της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η Talegón δήλωσε μεταξύ άλλων, έκπληκτη από το γεγονός ότι "οι Σοσιαλιστές θέλουν  να φέρουν την επανάσταση, φτάνοντας στη συνεδρίαση από ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα".
Η ομιλία της έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας όπου έγινε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως σημειώνει η Ηuffington Ρost.  
Απάντηση Παπανδρέου
Μετά την ομιλία της που δημιούργησε αίσθηση, τους βαλλόμενους ηγέτες των Σοσιαλιστών και τον εαυτό του, ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου.
εν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας", είπε μεταξύ άλλων. Για να καταλήξει στο αναμενόμενο: "Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί. Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις της Νεολαίας".
Ολόκληρη η ομιλία της νεαρής Ισπανίδας:
"Όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Βηρυτό δεν ζητά αυτό που εμείς ως Σοσιαλιστές ερχόμαστε να υπερασπιστούμε. Απαιτούν αυτό που ο καπιταλισμός του ελεύθερου εμπορίου προκαλεί αυτές τις συνέπειες.
Σημαντικό ακόμα είναι ότι δυστυχς δεν είμαστε εμείς οι σοσιαλιστές που βγάλαμε τον κόσμο στον δρόμο, και αυτό που θα έπρεπε να μας πονά είναι ότι αυτοί ζητούν δημοκρατία, ελευθερία, αδελφότητα, δημόσια παιδεία και υγεία. Και εμείς δεν είμαστε κοντά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό η Σοσιαλιστική Διεθνής να δει πού βρισκόμαστε.
Η ερώτηση που έχω και μου κάνει εντύπωση είναι πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές.
Αλήθεια νιώθουμε αυτό τον πόνο εδώ μέσα; Αλήθεια μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που ζητάμε από τον κόσμο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Οι νέοι ασφαλώς δεν συμφωνούμε μαζί σας όταν λαμβάνετε αυτές τις αποφάσεις και δεν θα σας στηρίξουμε σε αυτή τη γραμμή. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Και παίρνω την ευκαιρία να σας πω ότι είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε γονατιστοί για να μας αφήσετε να πάρουμε το λόγο.
Είναι θλιβερό που πρέπει να σας παρακαλέσουμε να μας ακούσετε σε κάθε μία από αυτές τις συναντήσεις. Γιατί δεν θέλετε να μας ακούσετε. Γιατί εμείς δεν είμαστε εδώ μόνο για να δουλέψουμε ως staff όπως οι σύντροφοι μας οι Πορτογάλοι. Οι νέοι είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να δουλέψουμε μαζί σας και να δώσουμε μαζί τον αγώνα στο δρόμο.
Γιατί οι συνέπειες που πληρώνουμε εμείς οι νέοι του κόσμου, που δεν έχουμε δουλειά, που δεν μπορούμε να χειραφετηθούμε, να αποκτήσουμε παιδί στα 30 γιατί δεν έχουμε δουλειά, παρά το γεγονός ότι είμαστε η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά σε όλο τον κόσμο.. εμείς είμαστε εδώ με μια δέσμευση προς εσάς. Αλλά εσείς οι ηγέτες, κακώς σας αποκαλούν ηγέτες, αφού είστε οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι ωραίες φυσιογνωμίες. Είστε οι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.
Θα έπρεπε να μας χρησιμοποιήσετε να κάτσουμε μαζί να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε. Όχι απλά για να σας χειροκροτήσουμε, όχι απλά για να γεμίσουμε αίθουσες με ωραίες και νέες φάτσες, όχι απλά για να κρεμάσουμε ταμπελίτσες.
Οι νέοι των οργανώσεών σας, αυτοί που πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμά σας δεν είναι αυτοί που εσείς επιλέγετε, επειδή είναι πολύ βολικοί ή και πολύ συνένοχοι. Οι νέοι στους οποίους οφείλετε να δώσετε το λόγο, πρέπει να επιλεγούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Και ναι: Δυστυχώς εξαρτόμαστε από τα κόμματα, γιατί πρέπει να χρηματοδοτηθούμε για να είμαστε ελεύθεροι. Και σας λέω τώρα ότι οι νέοι της Διεθνούς δεν έχουμε καμία βοήθεια από τη Διεθνή.
Και μετά θα πάρετε το λόγο και θα μας πείτε ότι ανησυχείτε για την ανεργία των νέων. Μας έχετε όμως εδώ και ούτε καν ρωτάτε ποια είναι η γνώμη μας. Έχουμε πολλά να πούμε γιατί τον κόσμο τον αφορά τι πιστεύουν οι νέοι. Γιατί εμείς πληρώνουμε την κρίση από τις πράξεις σας ή την απραξία σας".

1 σχόλιο:

 1. Γιατί αυτή η διαστροφή, γιατί αυτό το μίσος; Μήπως τον φοβούνται;...
  Διαβάζουμε κάθε μέρα στο διαδίκτυο συνήθως, όπως και σε μερικές "φυλλάδες" ..συμβάντα και γεγονότα που μόνο αρρωστημένη φαντασία ή πληρωμένη σεναριολογία θα μπορούσε να ..δημιουργήσει-εξηγήσει.
  * Αγόρασε σπίτι στη Σκιάθο ο Παπανδρέου !Μέχρι και φωτογραφίες από το φανταστικό σπίτι "παρουσιάζουν" κι ας είναι εικόνες από κάποιο άλλο άγνωστο νησί ...!Και κανείς δεν ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ την αλήθεια αποκαλύπτοντας τους συκοφάντες και τα όργιά τους !
  * Είπαν "κάποιοι" πριν κάτι ..χρόνια στον Παπανδρέου, όταν έτρωγε σε ένα εστιατόριο στην Κηφισιά: ‘’ Αντε κύριε, τελείωνε γιατί θέλουμε να φάμε’’. Και έφυγε, λένε, ο Παπανδρέου και συμπληρώνει ο δημοσιογραφοσαλίγκαρος : « Σκέψου να ..κατέβαινε και πιο κάτω από την Κηφισιά..»
  * Πήγε για διακοπές ο Παπανδρέου και διαμένει στο «Ακριβότερο» ξενοδοχείο της Κρήτης και μάλιστα ζήτησε να μη…‘’πληρώσει ’’ !!!. Και αναγκάζουν τον άνθρωπο να αποδεικνύει πόσο εγκληματικές αθλιότητες γράφονται…
  * Μπήκε στο καράβι να επιστρέψει από τις διακοπές του σε κάποιο νησί και..παραιτήθηκε ο καπετάνιος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί μπήκε στο καράβι ο Παπανδρέου..! Και για να ευτελίσουν ακόμη πιο πολύ την κατάσταση ‘’ μας πληροφορούν’’ τάχατες ,ότι αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο και ..ξεσηκώνονται οι ενάρετοι πατριώτες που ο Παπανδρέου διέπραξε αυτό το έγκλημα. Κι όταν εμφανίζονται τα αποκόμματα των εισιτηρίων ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΗΤΗΣ !!! δεν γράφει την αλήθεια. Και η ‘’ρετσινιά’’… σιγοβράζει …!
  * Έχει μπλοκ αποδείξεων για τα χρήματα που εισπράττει στο εξωτερικό όταν τον..νοικιάζουν !!! για να μιλήσει ο Παπανδρέου; Γράφει ο ..κροκόδειλος της Πάτρας και καταθέτει και ..ερώτηση στη Βουλή !
  * Ένα εκατομμύριο Ευρώ θα εισπράξει ο Παπανδρέου,
  γράφει σε πρωτοσέλιδο, ο πρώτος θεματο φύλακας «ματάκιας» της Ελλάδας. Και ξεχνά ο κόσμος το ποιόν του και τα πεπραγμένα του και το θέμα γίνεται σημαία της διαπλοκής, της βρωμιάς και των..ηλιθίων της ‘’εθνικοφροσύνης’’ . Και…αποδέχονται τις ύβρεις και τις προσβολές από τους αρουραίους των υπονόμων. Και γελά ο πληρωμένος «μεταφορέας» που μετεβλήθη σε γάϊδαρο -υποζύγιο και λαθροκομιστής μαύρου και βρώμικου χρήματος!
  *Ο Παπανδρέου μένει στην πιο ακριβή περιοχή του πλανήτη
  Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας και νυν καθηγητής πρόκειται να...
  διδάξει στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο έναντι 30.000 δολαρίων.
  Και δεν φτάνει μόνο αυτό, του εξασφαλίζει και πεντάμηνη διαμονή σε μία από τις ακριβότερες περιοχές στον πλανήτη.
  Στο Upper West Side λοιπόν, μένει ήδη από την πρώτη Ιανουαρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου έχοντας ως γείτονες διαβόητους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής και του κινηματογράφου, όπως η Lady Gaga, η Beyonce, η Madonna, η Sarah Jessica Parker,ο Bruce Willis και άλλοι καλλιτέχνες του ίδιου βεληνεκούς.

  Αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα καθώς ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο, το οποίο θα έχουν την ''τύχη'' να παρακολουθήσουν μόνο είκοσι φοιτητές του πανεπιστημίου και θα έχει ως τίτλο «Οι προσκλήσεις της δημοκρατίας και της διακυβέρνησης στην παγκόσμια κρίση- Η περίπτωση της Ευρώπης και της Ελλάδας».

  Και..μέρα παρά μέρα διαβάζουμε τους πληρωμένους χαφιέδες των ντόπιων νταβατζήδων να… ιχνηλατούν την προστυχιά τους.
  Και το ερώτημα είναι: Γιατί όλοι αυτά και όλα αυτά εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή